«Αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά θα απαντήσουμε», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, τότε οι ΗΠΑ θα απαντήσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των συνόδων κορυφής σε ΝΑΤΟ και G7.

«Θα απαντήσουμε, θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία. Η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έρχονται μετά από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα ενισχύσει τα χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα της.

Κάλεσμα Σολτς να μην γίνει χρήση χημικών από τη Ρωσία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας σε δημοσιογράφους πως «εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια επιχείρηση παραπλάνησης ώστε να χρησιμοποιήσει τέτοια (χημικά και βιολογικά) όπλα (στην Ουκρανία), αυτό θα ήταν παραβίαση όλων των κανόνων, συμφωνιών και συμβάσεων».

«Όχι μόνο το επισημαίνουμε, αλλά επίσης προειδοποιούμε στις συζητήσεις που έχουμε: μην το κάνετε», πρόσθεσε.

Ο Σολτς χαρακτήρισε «πολύ αποτελεσματικές» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι ήταν εσκεμμένη απόφαση να μην περιληφθούν οι εισαγωγές ενέργειας σε αυτή τη δέσμη μέτρων.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της Ρωσίας να πληρώνεται στο εξής σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει σε «μη φιλικές» χώρες, ο Γερμανός καγκελάριος σχολίασε ότι το νόμισμα στο οποίο καταβάλλονται οι πληρωμές έχει καθοριστεί από τις διμερείς συμβάσεις.

Ο Σολτς είπε επίσης ότι η κατασκευή των δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός του έτους.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.