Πρωθυπουργός Εσθονίας: Ο Πούτιν θα μας τεστάρει και θα πρέπει να αντισταθούμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Ο Πούτιν θα μας τεστάρει και ναι θα πρέπει να αντισταθούμε», ανέφερε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Υπογράμμισε ότι «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς που μάχονται για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, δίνοντας επίσης χρόνο για τις κυρώσεις και τα μέτρα απομόνωσης ώστε να λειτουργήσουν πλήρως. Aυτό από την πλευρά μας απαιτεί συνεχή προσπάθεια».

Η Κάγια Κάλας είπε ότι «η Ρωσία αναμένει από εμάς να κάνουμε ένα βήμα πίσω σύντομα», και συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία μάχεται επίσης για την Ευρώπη.

«Εμείς οι Εσθονοί έχουμε κάποια εμπειρία όσον αφορά την απέλαση και το να φεύγουμε από πολέμους», επισήμανε προσθέτοντας ότι «έχουμε επίσης κάποια εμπειρία με τη Ρωσία, την οποία προσπαθούμε να μοιραστούμε με την ΕΕ από όταν ενταχθήκαμε».

«Θα πρέπει να εξασκήσουμε τη στρατηγική υπομονή γιατί η ειρήνη δεν θα εμφανιστεί αύριο», είπε η πρωθυπουργός της Εσθονίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσει η ΕΕ να εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, αλλά και στο ότι η ΕΕ πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με το ΝΑΤΟ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.