Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί στα ερείπια του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περίπου 300 είναι οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τα ερείπια του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη, σύμφωνα πάντα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο NEXTA, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στη χώρα και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε τη Ρωσία «να σταματήσει τα εγκλήματα πολέμου».

Η Ρωσία αρνείται ότι επιτέθηκε στο θέατρο, αν και οι επιθέσεις της σε πολλά κτίρια κατοικιών και άλλες μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν τεκμηριωθεί σε όλη τη χώρα.

«Από αυτόπτες μάρτυρες, προκύπτουν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά από πλήγματα ρωσικού αεροσκάφους», έγραψε το δημαρχείο της Μαριούπολης στο Telegram.

Νωρίτερα, καταγράφηκαν τέσσερις νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό κλινικής στο Χάρκοβο, σύμφωνα με την Αστυνομία.  «Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού το πρωί πολιτικής υποδομής από πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, 7 άμαχοι τραυματίστηκαν, 4 από τους οποίους υπέκυψαν στα τραύματά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.