Ουκρανία: Nέοι βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις – Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός στο Κίεβο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δέκατη πέμπτη ημέρα από τότε που ζούμε στη βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (10.03.20922) για ρωσικούς βομβαρδισμούς σε αρκετές ουκρανικές πόλεις.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πολιορκούν όλο και πιο στενά το Κίεβο. «Ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προωθούνται για να περικυκλώσουν το Κίεβο και ενισχύουν τις θέσεις τους στη Μικολάιφ, ενώ επιθέσεις αναφέρονται στο Χάρκοβο, στην Ιζιούμ, τη Σούμι και την Οχτίρκα», επιβεβαιώνει το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού.

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, ο περιφερειάρχης στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη Σούμι (βορειοανατολικά), έκανε λόγο για ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Βομβαρδίστηκαν, επίσης, κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς, ανέφερε μέσω Facebook πως του αναφέρθηκαν εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών στον βορρά. «Είτε δοκιμάζουν πόσο ισχυρά είναι τα φυλάκιά μας ή ετοιμάζονται για έφοδο», εκτίμησε ο αιρετός, αναφερόμενος στις ρωσικές δυνάμεις.

Ωστόσο, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του επιβραδύνουν και ανακόπτουν τη ρωσική επίθεση. Όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και φέρνουν εφεδρείες.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.