Ουκρανία: 14η μέρα της Ρωσικής εισβολής – Ετοιμάζεται η μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

14η μέρα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σήμερα, και οι δυνάμεις του Πούτιν αναμένεται να εντείνουν την επίθεσή τους στο Κίεβο.

Η νύχτα ήταν σχετικά ήσυχη – σε σχέση με τα προηγούμενα βράδια – ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ, αφού οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται με στόχο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

 

Οι κάτοικοι του Κιέβου ετοιμάζονται για μάχη, στήνοντας οδοφράγματα.

Αγωνιζόμενοι κυριολεκτικά για τη ζωή τους, πολίτες, που λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μετατράπηκαν σε εθελοντές στρατιώτες. Βοήθησαν στην κατασκευή οδοφραγμάτων με στρατιωτική ακρίβεια – και τώρα τα επανδρώνουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN από το Κίεβο, τάφροι διατρέχουν βαθιά μέσα το δάσος που περιβάλλει τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πρωτεύουσα από το νότο. Οι ενισχυμένες εναλλακτικές θέσεις είναι έτοιμες για ό,τι ακολουθήσει. Τεράστια μεταλλικά αντιαρματικά εμπόδια γνωστά ως «οι σκαντζόχοιροι» λόγω του αιχμηρού σχήματος τους, τοποθετούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά μήκος του δρόμου. Και πρόχειρα μπλόκα από σάκους άμμου και τεράστιους τσιμεντόλιθους στέκονται σε κάθε έξοδο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.