Διαρροή αερίου χλωρίου στο Λονδίνο: Τουλάχιστον 29 άνθρωποι στα νοσοκομεία με αναπνευστικές δυσκολίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Λονδίνου μετά τη διαρροή αερίου χλωρίου στο Ολυμπιακό Πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ».

Πρόκειται για διαρροή μεγάλης ποσότητας αέριου χλωρίου στην πισίνα που χρησιμοποιήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας, περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κέντρο Υγρού Στίβου του Ολυμπιακού Πάρκου «Βασίλισσα Ελισάβετ», στο ανατολικό Λονδίνο.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν φιλοξενήσει τα αθλήματα υγρού στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μια δεκαετία.

«Λόγω μιας χημικής αντίδρασης, εκλύθηκε μεγάλη ποσότητα αέριου χλωρίου», ανέφερε η πυροσβεστική, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους μέχρι να αεριστούν οι εγκαταστάσεις.

Η Εταιρία Ανάπτυξης της Κληρονομιάς του Λονδίνου (LLDC) που διαχειρίζεται το πάρκο ανέφερε ότι η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Είκοσι εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία, ενώ άλλοι 48 εξετάστηκαν επί τόπου και τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες. «Οι περισσότεροι ασθενείς έλεγαν ότι αντιμετωπίζουν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα», σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.