Αυτό είναι το προσχέδιο συμφωνίας 15 σημείων Ρωσίας–Ουκρανίας για να λήξει ο πόλεμος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αποκάλυψη των Financial Times.

Συμφωνία για το κείμενο του προσχεδίου που περιλαμβάνει 15 σημεία, έτσι ώστε να σταματήσει o πόλεμος ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, αποκάλυψαν οι Financial Times.

Η προτεινόμενη συμφωνία, που αποκαλύπτουν οι Financial Times, με την οποία οι Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συζήτησαν πλήρως για πρώτη φορά τη Δευτέρα, θα περιλαμβάνει την παραίτηση του Κιέβου από τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την υπόσχεση να μην φιλοξενήσει ξένες στρατιωτικές βάσεις ή όπλα με αντάλλαγμα την προστασία από συμμάχους όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία.

Ο Μικάιλο Ποντόλιακ, ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, είπε στους Financial Times ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα περιελάμβανε «τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε κάθε περίπτωση να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας» – συγκεκριμένα στις νότιες περιοχές κατά μήκος της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και εδάφη στα ανατολικά και βόρεια του Κιέβου.

Η Ουκρανία θα διατηρήσει τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά θα είναι υποχρεωμένη να μείνει εκτός στρατιωτικών συμμαχιών όπως το ΝΑΤΟ και να απέχει από τη φιλοξενία ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.