Ολοκληρώθηκε στην πλαζ έργο για το ναυταθλητισμό της Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα γλίστρα Ναυταθλητικών σκαφών στις δημοτικές εγκαταστάσεις της πλαζ, που όπως είναι γνωστό φιλοξενείται ο δραστήριος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΑΙΟΡ ΙΑΣΩΝ. Τη γλίστρα χρηματοδότησε ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο ΙΑΣΩΝ πραγματοποίησε και τη μελέτη και την επίπονη διαδικασία αδειοδότησης. Η κατασκευή δίνει πρόσβαση σε ταχύπλοα σκάφη, ναυταθλητικά σκάφη και υπάρχει η υποδομή να δεχτεί εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ (γερανό).

Η κατασκευή γλίστρας για τα ναυταθλητικά σκάφη, αποτελεί επιθυμία πολλών ετών για την ιστιοπλοϊκή κοινότητα. Ο Δήμος Πατρέων με το έργο αυτό, βάζειτα θεμέλια για την αναβάθμιση του ναυταθλητισμού στην πόλη μας και δείχνει έμπρακτα τη βούληση του να καταστήσει προσβάσιμο το θαλάσσιο μέτωπο στον Πατραϊκό λαό που ασχολείται και με τον αθλητισμό. Ακόμα περισσότερο καθιστά την πλαζ κέντρο αναφοράς για το ναυταθλητισμό της ευρύτερης περιοχής και διευρύνει τις δυνατότητες φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων.

Στη λιτή τελετή, η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της πίτας του ομίλου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος ΠατρέωνΚώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος. Έγινε εκτενήςσυζήτηση για τις δυνατότητες της πόλης όσον αφορά στη φιλοξενία ναυταθλητικών εκδηλώσεων και ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο ευχήθηκαν στα παιδιά του Ομίλου, τα οποία στη συνέχεια μπήκαν στη θάλασσα για να προπονηθούν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.