Μπέιλ: «Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι το πραγματικό παράσιτο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γκάρεθ Μπέιλ επιτέθηκε ξανά κατά της Marca και γενικότερα των ΜΜΕ για την αντιμετώπιση που έχει, ύστερα από το πρόσφαρο άρθρο της ισπανικής εφημερίδας που μεταξύ άλλων τον αποκαλούσε «παράσιτο» της Ρεάλ.

Ο Ουαλός επιθετικός τοποθετήθηκε μέσω των social media και με ένα μακροσκελές μήνυμα υποστήριξε ότι η κριτική που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αθλητές έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είναι διαρκώς… υπεράνθρωπος.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε τα δύο γκολ που έστειλαν την πατρίδα του στον τελικό των μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ωστόσο παραμένει εκτός πλάνων της Ρεάλ.

Το μήνυμα του Μπέιλ
«Η Daily Mail έριξε λίγο φως σε αυτήν τη συκοφαντική, υποτιμητική και κερδοσκοπική δημοσιογραφία από τη Marca.

Σε μία εποχή που ο κόσμος αφαιρεί τη ζωή του εξαιτίας των σκληρών και αδυσώπητων ΜΜΕ, θα ήθελα να ξέρω ποιος θα φέρει προ των ευθυνών τους αυτούς τους δημοσιογράφους και τα μέσα που τους επιτρέπουν να γράφουν τέτοια άρθρα;

Ευτυχώς, έχω αναπτύξει σκληρή πέτσα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άρθρα όπως αυτά δεν προκαλούν ζημιά και αναστατώνουν προσωπικά και επαγγελματικά όλους αυτούς που βρίσκονται στο στόχαστρο τέτοιων κακεντρεχών ιστοριών.

Υπήρξα μάρτυρας του βάρους που μπορούν να επιφέρουν τα media στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων.

Τα media περιμένουν υπεράνθρωπες αποδόσεις από τους επαγγελματίες αθλητές και θα είναι οι πρώτοι που θα πανηγυρίσουν μαζί τους όταν αυτές έρθουν, όμως αντί να στέκονται μαζί τους όταν δείξουν μία ικμάδα ανθρωπίνου λάθους, τους κατασπαράζουν, ενθαρρύνοντας την οργή και την απογοήτευση από τους φιλάθλους τους.

Οι καθημερινές πιέσεις ενός αθλητή είναι τεράστιες και είναι ξεκάθαρο όσο η ημέρα, πώς η αρνητική προσοχή των media μπορεί εύκολα να στείλει έναν ήδη στρεσαρισμένο αθλητή ή κάποιον σε δημόσια θέα, πέρα από τα όριά του.

Ελπίζω πως όταν τα παιδιά μας φτάσουν σε ηλικία που μπορούν να αντιλαμβάνονται τις ειδήσεις, η δημοσιογραφική δεοντολογία και το επίπεδο θα επιβάλλονται αυστηρότερα.

Οπότε, θέλω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να ενθαρρύνω την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε δημόσια γι’ αυτό και κριτικάρουμε ανθρώπους, απλά επειδή δεν πιάνουν τις συχνά μη ρεαλιστικές προσδοκίες που τους έχουν επιβληθεί.

Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι το πραγματικό παράσιτο».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.