Έκανε πίσω η FIFA: Αποσύρει το σχέδιο για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σχέδιο της FIFA για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

Έκανε πίσω η FIFA, επικράτησε η λογική. Όπως αναφέρει το Reuters, το αμφιλεγόμενο σχέδιο της διοργανώτριας αρχής για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια αποτελεί παρελθόν, τουλάχιστον προς το παρών, όμως εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το περιβόητο πλάνο, που πρότεινε αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ και υποστήριξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν βρέθηκε καν στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Ντόχα του Κατάρ.

Το πρότζεκτ, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από το φίλαθλο κοινό όσο και από την UEFA, εγκαταλείπεται για την ώρα και αναμένουμε για την αποκάλυψη των εναλλακτικών προτάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επιβεβαίωσε την απόφαση της FIFA.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία δεν υφίσταται ως επιλογή για κανέναν φίλο του ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που το έχει συνειδητοποιήσει πια και η FIFA», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν, ενώ από την άλλη πλευρά ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, είπε:

«Για μας δεν υπήρχε ποτέ αυτή η ιδέα στο μυαλό μας, για αυτό και νομίζουμε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Δεν γίνεται πιο ξεκάθαρο από αυτό».

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.