Αντίθετη η Φενερμπαχτσέ με τη νέα βαθμολογία της Euroleague

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανακοίνωσή της, η Φενερμπαχτσέ εξέφρασε την αντίθεσή της με τη νέα βαθμολογία που θα προκύψει από την ακύρωση των αγώνων με τις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν), όπως αποφασίστηκε  (7/3) στη Euroleague.

Η Φενερμπαχτσέ μετρούσε τρεις νίκες επί των ρωσικών ομάδων, με αποτέλεσμα να υποχωρεί στην 9η θέση με ρεκόρ 9-13, αν τελικά αποβληθούν οριστικά οι ρωσικοί σύλλογοι. Η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ αναφέρθηκε και στη συμπολίτισσά της, Αναντολού Εφές, για την οποία εξέφρασε «βαθιά απογοήτευση». H Εφές ανεβαίνει στο 12-8, στην περίπτωση αποβολής των ρωσικών ομάδων.

Στη σχετική ανακοίνωση της Φενερμπαχτσέ, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Από την αρχή έως το τέλος της διαδικασίας, ο σύλλογος μας σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες 12 ομάδες που αποτελούν τους συνεταίρους μας στη Euroleague προσέφεραν διάφορες εναλλακτικές λύσεις με στόχο να επιλυθεί αυτή η πολύ παράξενη κατάσταση με έναν δίκαιο για όλους τρόπο.

Το επαναλάβαμε μαζί με τους μετόχους πως το να αγνοείς τα παιχνίδια που έχουν μια επίδραση στα αποτελέσματα είναι πλήρως ενάντια στη φυσική δυναμική των αθλημάτων.

Παρά ταύτα και σύμφωνα με τη δομή της Λίγκας, 13 ομάδες ψήφισαν και οι 7 που έχουν συμβόλαιο κατηγορίας Α ψήφισαν υπέρ του δικού τους συμφέροντος, κάποιες από αυτές λόγω βαθμολογίας και κάποιες για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να στηρίζει το μήνυμα “όχι στον πόλεμο” σε κάθε μέσο με τον πιο δυνατό τρόπο. Παρ’όλα αυτά, πιστεύουμε πως σ’ αυτές τις πολύ παράξενες καταστάσεις, πρέπει να λαμβάνονται ευαίσθητες αποφάσεις που θα είναι υπέρ του δικαιότερου τρόπου για τις διοργανώσεις και όχι σύμφωνα με τα ατομικά συμφέροντα.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά απογοήτευση μας για τη διαφωνία μας με την Αναντολού Εφές, μια άλλη εκπρόσωπο της χώρας μας στη Euroleague. Αφήνουμε την αξιολόγηση στην κρίση του κοινού για τα όσα συνέβησαν και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε τρόπο με στόχο να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν».

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.