Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Γρ. Λέων: Βοήθησαν πολύ οι περιγραφές της μητέρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την υπόθεση με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, «ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια. Ιατροδικαστικά και σε συνδυασμό με τις περιγραφές της μητέρας είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα για να μην υπάρχει αμφιβολία για τον μηχανισμό θανάτου».

Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι «μιλάμε για την Τζωρτζίνα, το 9χρονο παιδί και σε αυτό το παιδί είχαμε μία εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμη και να έχει στερηθεί ελάχιστα λεπτά οξυγόνο το παιδί. Αναμένω τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης, φροντίζω να είμαι πολύ προσεκτικός, μας βοήθησε πολύ η οικογένεια με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και οι περιγραφές της μητέρας για τον θάνατο των παιδιών».

«Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού εκτιμώ ότι έχουν ολοκληρωθεί. Τρέχουν δύο έρευνες: η ιατροδικαστική και η προανακριτική. Μόλις λάβουν γνώση οι Αρχές, τότε θα έχουμε κάποιες εξελίξεις» υποστήριξε ο κ. Λέων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.