Πάτρα: Στο εδώλιο σήμερα ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης για κεραία τηλεφωνίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα δικαστήρια της Πάτρας θα καθίσουν σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου οι συμπολίτες από την Έξω Αγυιά της Πάτρας γιατί το 2018 κινητοποιήθηκαν ενάντια στην εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδου. Οι πολίτες κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση.

Πρόκειται για τον γνωστό ιατρό, εντατικολόγο Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη και τον Πρόεδρο του Εξωραιστικού Συλλόγου Αγυιάς Γιάννη Μαντά.

Τα μέλη του Συλλόγου Πολιτών Πάτρας για την προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Έξω Αγυιάς που διώκονται γιατί συμμετείχαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. μας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Έξω Αγυιάς που διώκονται γιατί συμμετείχαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Συμπαράσταση από την ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ αναφέρεται:

Την Τρίτη 22 Μαρτίου δικάζονται ο γιατρός εντατικολόγος ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγυιάς, Γιάννης Μαντάς, που κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση.

Το 2018 έγιναν κινητοποιήσεις ενάντια σε εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδη.

Είναι γνωστό ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις κεραίες και τους σταθμούς βάσης χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και αποσπασματικότητα. Το πλήθος των διατάξεων, οι διαδοχικές τροποποιήσεις με πληθώρα εξαιρέσεων και τακτοποιήσεων, ξεπερασμένες διατάξεις περί των ορίων εκπομπών προφανώς δεν εξυπηρετούν τη βασική αρχή της προφύλαξης και ασφάλειας δικαίου.

Αναγκαία κρίνεται η κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας στο πλαίσιο της οποίας θα ενταχθούν και αναγκαίες τροποποιήσεις σε άλλους κώδικες, με επανεξέταση ζητημάτων όπως τα όρια εκπομπής και έκθεσης, οι διαδικασίες αδειοδότησης, ο περιορισμός των υπερεξουσιών της εθνικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, η ένταξη των σταθμών βάσης σε ένα χωρικό σχέδιο, η κατάργηση της εκ των υστέρων νομιμοποίησης αυθαιρεσιών.

Βασικός γνώμονας πρέπει να οριστεί η ουσιαστική τήρηση της αρχής της προφύλαξης.

Σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργηθεί ειρηνικά κινήματα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η δίωξη και οι κατηγορίες κατά των συμπολιτών μας στόχο έχουν να καταστείλουν και τρομοκρατήσουν τις κινηματικές διαδικασίες, επιτρέποντας την αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Η Ώρα Πατρών θεωρεί απαράδεκτη την δίωξη, ζητά την άρση των κατηγοριών και την αθώωση των συμπολιτών μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.