Πάτρα: Στα χέρια της αστυνομίας τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που «τρέχουν» τη μεγάλη έρευνα για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα τονίζουν πως το έργο τους θα ολοκληρωθεί χωρίς βιαστικές κινήσεις που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κενά και σε λάθη κι ότι σύντομα όλοι οι γρίφοι θα απαντηθούν με στοιχεία.

Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως έχουν ήδη στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις και περιμένουν την ολοκλήρωσή τους σε εγχώριο εργαστήριο για να μάθουν αν στον οργανισμό της 9χρονης κόρης τους υπήρχαν ουσίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο θάνατό της.

Τι έδειξαν οι σφυγμοί της μικρής Τζωρτζίνας

Η μητέρα των τριών κοριτσιών,  έστειλε στο κανάλι και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, μία φωτογραφία, όπου φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.

Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού είναι στους 61, πράγμα που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία.

Ωστόσο, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστιάζουν εκεί, αλλά στο λεγόμενο «τρεντ», στη σύνοψη δηλαδή της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της Τζωρτζίνας.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, υπογράμμισε πως οι γιατροί έβλεπαν ότι ο λόγος που τελικά πέθανε η Τζωρτζίνα, δεν ταίριαζε με την κλινική της εικόνα, και σημείωσε ότι έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, αλλά και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που θα επανελέγξει το ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας, Νίκος Καρακούκης σε δηλώσεις του είπε:
«Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά.Θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών παιδιών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.