Πάτρα: Το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν έχει αποκλειστεί για την Τζωρτζίνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες πληροφορίες για την ιστοπαθολογική έκθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας έφερε στο “φως” η εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, το οποίο έφυγε τελευταίο από τη ζωή, μετά τις δύο αδερφές του, τον Ιανουάριο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν έχει αποκλειστεί και επιπλέον υπάρχουν ευρήματα που δεν συνάδουν με την εικόνα του παιδιού αυτής της ηλικίας και με αυτό το ιατρικό ιστορικό.

Με την ιστοπαθολογική έκθεση ο ασφυκτικός θάνατος της Τζωρτζίνας ούτε αποκλείεται, ούτε επιβεβαιώνεται πλήρως.

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης ιστοπαθολογικής συναντούνται στον ασφυκτικό θάνατο, αλλά συναντούνται και σε άλλες περιπτώσεις. Πνευμονικό οίδημα και πνευμονορραγία περιγράφονται στην ιστοπαθολογική εξέταση. Αυτά τα ευρήματα δεν παραπέμπουν 100% σε ασφυκτικό θάνατο.

Αν ο βαθμός στον οποίο βρέθηκαν είναι ικανός ή όχι για να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ασφυκτικός, θα το αποφασίσει ο ιατροδικαστής.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή: “Υπάρχουν κάποια κύτταρα μέσα στα όργανα της Τζωρτζίνας σε κάποιες θέσεις. Αυτά τα κύτταρα δεν τα βλέπουμε σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτά τα κύτταρα είναι ένα σταθερό εύρημα, πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό σε τρία όργανα τουλάχιστον και αυτό μπορεί να σημαίνει ή μία παθολογική κατάσταση, η οποία δε μπορεί να αναφερθεί στην ιστοπαθολογική ή ότι προκλήθηκαν από κάποιον εξωγενή παράγοντα, κάποιες ουσίες”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.