Πάτρα: Ο εμπορικός σύλλογος ζητά μέτρα για χρέη ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο εμπορικός και εισαγωγικός σύλλογος της Πάτρας με ανακοίνωση του ζητά άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν την ακρίβεια αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα μνημόνια όλων των προηγουμένων ετών.

Η ανακοίνωση: «

Με την υπάρχουσα τραγική κατάσταση στην αγορά μετά από 10 χρόνια μνημονίων, την πανδημία που επέφερε νέο οικονομικό πλήγμα στις επιχειρήσεις άλλα και την τωρινή πληθωριστική πίεση και έκρηξη της ακρίβειας, που θα επιμείνει για καιρό, απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε άμεσα τα ελάχιστα απαραίτητα μέτρα επιβίωσης και κοινωνικής συνοχής:

Επανένταξη σε τουλάχιστον 120 δόσεις με κούρεμα προσαυξήσεων και οφειλής για όλα τα παλιά και νέα χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση να μην χάνεται σε τυχόν καθυστερήσεις τρεχουσών εισφορών. Σε αντίθετη περίπτωση όλες οι ρυθμίσεις ημίμετρα των 36-72 δόσεων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Δεχόμαστε αμέτρητες καταγγελίες για διπλό χρεώσεις στα συστήματα ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ.
Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης είναι κοινωνική αναλγησία ανασφάλιστοι συνάδελφοι να είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στους ιδιώτες γιατρούς.
Να σταματήσει η προώθηση του καταστροφικού και αντικοινωνικού σχεδίου της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ που στόχο έχει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της ασφάλισης.
Η στήριξη και επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και των επαγγελματιών είναι απαραίτητη για την εθνική οικονομία, την καταπολέμηση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.