Πάτρα: Έφυγε ο διακεκριμένος γιατρός και Καθηγητής Γεώργιος Μαρούλης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκίνηση σκόρπισε στον χώρο της ιατρικής κοινότητας όλης της χώρας αλλά και της Πάτρας η απώλεια του διακεκριμένου ομότιμου καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Γεωργίου Β. Μαρούλη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Γεώργιος Μαρούλης υπήρξε ο πρώτος καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών επί πρυτανείας Μανιάτη το 1981, ο οποίος στελέχωσε την Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του ΠΓΝΠ στο Ρίον αφήνοντας έντονο αποτύπωμα. Επιστρέφοντας από το Σικάγο ήρθε στην Πάτρα και προσέφερε με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στο ξεκίνημα της Κλινικής του ΠΓΝΠ και για έξι ολόκληρα χρόνια. Στην Πάτρα απέκτησε φίλους, τους οποίους ποτέ δεν ξέχασε παρά την καταξιωμένη επαγγελματική του πορεία.
Ο εκλιπών υπήρξε μια σπουδαία μορφή στον χώρο της γυναικολογίας – μαιευτικής και ήταν εγνωσμένου κύρους για την επιστημονική του ενασχόληση με θέματα αναπαραγωγής και γονιμότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ο Γεώργιος Μαρούλης διετέλεσε Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας και Διευθυντής Κέντρoυ Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Υπογονιμότητας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας, όπου και άρχισε το πρώτο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης το 1985. Αγαπούσε την Ελλάδα και γι’ αυτό άφησε την Αμερική και την λαμπρή καριέρα του για να επιστρέψει στην χώρα του, μιας και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουν στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας διετέλεσε Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο οποίο Πανεπιστήμιο ίδρυσε το πρώτο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Συνέχισε το έργο του στην Αθήνα και είχε βοηθήσει πολλά υπογόνιμα ζευγάρια να κάνουν το όνειρό τους, να αποκτήσουν ένα παιδί. Όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν σπουδαίο γιατρό αλλά και έναν εξαίρετο άνθρωπο.
Με τη σύζυγό του, Θάλεια (ψυχολόγο) απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βασίλειο και τον Νικόλαο, οι οποίοι έχουν σπουδάσει την Ιατρική Επιστήμη. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα στις 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.