Πάτρα: Αρχίζει σήμερα, μετά από πολλές αναβολές η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου αμερικανού στη Ζάκυνθο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από συνεχείς αναβολές από τις αρχές του χρόνου συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η υπόθεση για την δολοφονία του Αμερικανού υπήκοου Μπάκαρι Χέντερσον πριν από 5 χρόνια στον Λαγανά Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία αναβολή έγινε λόγω κωλύματος ενός εκ των ενόρκων, ενώ για την υπόθεση έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ  Καμάλα Χάρις , στην τελευταία της συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη.

Στην τελευταία συνεδριάση το δικαστήριο αθώωσε οριστικά τον έλληνα μπάρμαν, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των κατηγορουμένων, ενώ η διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίστηκε παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε αίτημα αναβολής από την πλευρά του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για αναβολή καθώς από τους 17 μάρτυρες που είχαν κληθεί έχει εμφανιστεί μόνο ο πατέρας του 23χρονου αδικοχαμένου Αμερικανού ο οποίος και κατέθεσε.

Οι γονείς του 23χρονου αμερικανού αναμένεται και σήμερα να βρεθούν στα δικαστήρια της Πάτρας.

 

Η δίκη ξεκίνησε τον Ιανουάριο εκ νέου, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Προηγήθηκε η εξέταση από το προεδρείο, κάποιων προδικαστικών ζητημάτων που έβαλε η υπεράσπιση, με σημαντικότερο το αίτημα να ακυρωθεί η έφεση του Εισαγγελέα για επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Το αίτημα απορρίφθηκε από το προεδρείο για 3 από τους κατηγορούμενους και έγινε δεκτό για τον 1 ελληνικής καταγωγής, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι ποινές κάθειρξης που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας κυμαίνονταν από 5 έως 15 έτη, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο ένας από τους επτά κατηγορούμενους να παραμένει στη φυλακή. Στη δίκη παρευρίσκονται οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, οι οποίοι ταξίδεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Αμερικανός βρισκόταν σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μετά από καυγά κυνηγήθηκε από ομάδα που του καταφέραν θανατηφόρα χτυπήματα στη μέση του δρόμου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.