Ολοκληρώθηκε η εμβολιαστική δράση από την 6η ΥΠΕ σε Αχαΐα-Ηλεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως ανακοίνωσε η 6η ΥΠΕ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εμβολιαστική δράση που είχε αναλάβει η Διοίκηση της σχετικά με τον εμβολιασμό  των κατοίκων της υπαίθρου, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού.

Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει:  «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου η εμβολιαστική δράση που είχε αναλάβει η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σχετικά με τον εμβολιασμό  των κατοίκων της υπαίθρου, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού.

Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε στα τέλη του Οκτωβρίου και αφορούσε την εμβολιαστική κάλυψη  των κατοίκων που ζουν σε χωριά και οικισμούς, απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κατ΄ επέκταση, τα εμβολιαστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 1600 εμβολιασμοί είτε πρώτης, είτε δεύτερης ή ακόμη και τρίτης (αναμνηστικής) δόσης κατά του νέου κορονοιού, με το εμβόλιο της Phizer.

Στόχος ήταν η θωράκιση των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών, με τη μείωση της μεταδοτικότητας και  της νοσηρότητας μεταξύ τους.

Αρωγοί σε αυτή τη διαδικασία, που διήρκησε περίπου τέσσερις μήνες, ήταν οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας  των περιοχών Αχαΐας και Ηλείας διέθεσαν το ιατρικό προσωπικό τους για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας και τα εμβόλια.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Γ.Ν. Καλαβρύτων, που στήριξε με τον ίδιο τρόπο την εμβολιαστική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας.

Ο απώτερος σκοπός των καταδρομικών εμβολιασμών ήταν η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στις ορεινές και απομακρυσμένες, κυρίως, περιοχές ευθύνης της 6ης ΠΕ”.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.