Νέα αναβολή για τη συγχώνευση της Γ’ Δ.Ο.Υ. με την Α’ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλο και πίσω πάει χρονικά, η συγχώνευση της Γ’ Δ.Ο.Υ. με την Α’ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας. όπως διαβάσαμε στη «Διαύγεια», με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, ανακαθορίζεται η ημερομηνίας συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Γ’

Πατρών στη Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών, η οποία μετονομάζεται σε Δ.Ο.Υ. Πατρών από 14/03/2022 σε 09/05/2022. Η παράταση θα δώσει ανάσα στους φορολογούμενους αλλά και στους λογιστές.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους φορείς της Αχαΐας προκειμένου να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της Πάτρας σε μια και είχαν ασκηθεί έντονες πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη χωρική αρμοδιότητα της Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, υπάγονται τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα της Πάτρας και το 50% του τέταρτου διαμερίσματος, ο Δήμος Ερυμάνθου και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Η Γ΄ ΔΟΥ Πατρών εξυπηρετεί 200.000 φορολογούμενους ενώ ταυτόχρονα παραλαμβάνει και διαχειρίζεται σε ετήσια βάση 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και σημαντικά Νομικά Πρόσωπα, όπως ο Δήμος Πατρέων, το Λιμάνι Πάτρας, η Βιομηχανική Περιοχή Πατρών με δεκάδες βιομηχανικές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ορισμένες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, το Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κ.ά. όπως επίσης, τα Δικαστήρια, η πλειονότητα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με την πλειονότητα των αγροτών της Αχαΐας κ.ά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.