Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: «Άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών από την ενεργειακή κρίση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.) με θέμα: «Άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών από την ενεργειακή κρίση».

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές:

«Oι Σύλλογοι που λειτουργούν δομές ΑμεΑ (Στέγες Υποστηριζόμενης Φροντίδας, Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ) αντιμετωπίζουν σοβαρότατο θέμα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν. Το άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στην τιμή του ρεύματος απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των δομών και αναπόφευκτα τα άτομα με αναπηρία που είτε διαβιούν είτε απασχολούνται ως ωφελούμενοι. Η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν και να λάβουν άμεσα, στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των δομών και των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν, την προστασία των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους»

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Περιφερειακή Ομοσπονδία Αρ. Πρ: 62

Ατόμων με Αναπηρία Πάτρα 01/03/2022

Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων

Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε ΚΑΙ Ν.Ι.Ν

Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα ΤΚ 26222

Τηλ/fax:2610-362127

E-mail: pomamea_dit@hotmail.com

Website: https://pomameadytnin.gr/

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο

Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχαηλίδου Δόμνα

Κοιν: Βουλευτές Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου & Κεφαλονιάς

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ)

Φορείς- Μέλη Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Θέμα: «Ζητούνται άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των

οικογενειών από την ενεργειακή κρίση»

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Αριθμεί σε είκοσι οκτώ (28) ενεργά μέλη και αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Με την παρούσα επιστολή αναδεικνύουμε το σοβαρότατο θέμα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι που λειτουργούν δομές ΑμεΑ (Στέγες Υποστηριζόμενης Φροντίδας, Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ) και αφορά τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν.

Το άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στην τιμή του ρεύματος απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των δομών και αναπόφευκτα τα άτομα με αναπηρία που είτε διαβιούν είτε απασχολούνται ως ωφελούμενοι.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση συλλόγου- μέλους της Ομοσπονδίας που λειτουργεί Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, παρότι ενταγμένος στο κοινωνικό τιμολόγιο, εκτοξεύτηκε από τα επτακόσια στα τρεις χιλιάδες ευρώ(!).

Τα ίδια προβλήματα με τους λογαριασμούς ενέργειας αντιμετωπίζουν και οικογένειες ατόμων με αναπηρία, αδυνατώντας να εξοφλήσουν τα υπέρογκα ποσά που έχουν χρεωθεί.

Χρειάζονται άμεσα, στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των δομών και των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν, την προστασία των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Αναμένουμε παρέμβασή σας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.