Ερώτηση Σίας Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου για το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Ερώτηση για τις σοβαρές ευθύνες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τις συνθήκες που εργάζονται οι εξωτερικοί φρουροί στο Καταστήματα Κράτησης Πατρών, υπέβαλλαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου, μαζί με 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εργαζόμενοι εξωτερικοί φρουροί του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, τους οφείλονται χιλιάδες δεδουλευμένα ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρέσιμων και αργιών των παρελθόντων ετών και υπάρχει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης πέραν του πενθημέρου εργασίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις στο σωφρονιστικό κατάστημα στη Πάτρα σε προσωπικό εξωτερικών φρουρών, ενώ καθυστερεί αναιτιολόγητα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, έστω με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και σταδιακή πλήρωση των κενών θέσεων με τους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόσφατα αποφάσισε την απόσπαση δύο υπαλλήλων από τις Φυλακές Πάτρας στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου, κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω αποδυνάμωση των φυλακών της Πάτρας, με απρόσμενες και δυσμενείς συνέπειες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.