Τζανάκης: 50% πιο μεταδοτική η Όμικρον 2 – Πρόβλεψη για έως 35.000 κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, η Όμικρον 2, αναμένεται να εκτοπίσει την Όμικρον ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Ο κ. Τζανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως πλέον «ζούμε στον αστερισμό της Όμικρον 2» και η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών.

Ο Νίκος Τζανάκης έσπευσε να αποσαφηνίσει πως η μετάλλαξη Όμικρον 2  «δεν είναι ικανή να προκαλέσει νέο κύμα, αντίστοιχο της Όμικρον», ωστόσο είναι ικανή να παρατείνει το υφιστάμενο κύμα και μπορεί να φτάσουμε τα 30.000-35.000 κρούσματα κορονοϊού, αν δεν προσέξουμε.

Εκτίμησε, δε, πως ο αριθμός των θανάτων δεν θα ανέβει.

Αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό και την ανοσία, λέγοντας ότι όσοι νόσησαν πρόσφατα με την Όμικρον ή έκαναν την 3η δόση πριν 2 μήνες έχουν μεγάλη προστασία απέναντι στην Όμικρον 2.

Επίσης διευκρίνισε, επίσης, ότι «δεν φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον σε κλινικό επίπεδο, είναι όμως 50% πιο μεταδοτική».

Μάλιστα, ανέφερε πως: «Η Όμικρον 2 διεισδύει στις δομές φροντίδας ευάλωτων ατόμων μέσω των εμβολιασμένων ανθρώπων του προσωπικού που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί».

Τέλος, έκανε λόγο και για την 4η δόση λέγοντας ότι δεν συζητείται για τον γενικό πληθυσμό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.