Ρόδος: Κάθειρξη 9 ετών και 8 μηνών για το μαχαίρωμα του αστυνομικού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Κω, σε έναν 48χρονο που κρίθηκε ένοχος -απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του για μειωμένο καταλογισμό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση κατά συρροή.

Οι πράξεις αυτές έγιναν στη Ρόδο, στις 4 Μαΐου 2021. Σύμφωνα με τη «δημοκρατική» ειδοποιήθηκε το κέντρο άμεσης δράσης για άτομο που αφαίρεσε από τον ιστό την ελληνική σημαία, αφού προηγουμένως έκοψε με μαχαίρι το σχοινί.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα για την σύλληψή του και τον εντόπισαν έξω από το Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Στην θέα των αστυνομικών ο άνδρας πάτησε το γκάζι στο αυτοκίνητό του με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν και τελικά να τον ακινητοποιούν στην ακτή Σακτούρη.

Σύμφωνα με την «δημοκρατική» ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας χρήση ενός πυροσβεστήρα και βρίζοντας τους αστυνομικούς. Χτύπησε με την γροθιά του έναν αστυνομικό (υπαρχιφύλακα) στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με μήκος λάμας 40 εκατοστών του κατάφερε σοβαρό τραύμα στην κοιλιά.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, 3 αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.