Πόλεμος στην Ουκρανία: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο πρόξενος στη Μαριούπολη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η πολυήμερη και δύσκολη επιχείρηση επαναπατρισμού του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη ΜαριούποληΜανώλη Ανδρουλάκη, που βρέθηκε επί ημέρες εγκλωβισμένος στην πολύπαθη ουκρανική πόλη. Η Μαριούπολη, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και ημέρες και πλέον αποτελεί το επίκεντρο του ανθρωπιστικού δράματος στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης αναχώρησε από το Βουκουρέστι στις 16:30, με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα και αυτήν την ώρα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Από πλευράς Πολιτείας, τον Έλληνα πρόξενο υποδέχονται στο αεροδρόμιο o υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης – εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το Σάββατο με τον Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.