Παραίτηση Πατούλη ζητά το ΜέΡΑ25

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόταση νόμου για την καταπολέμηση της λογοκλοπής και την υπαγωγή της στις διατάξεις του ποινικού κώδικα, κατέθεσε στη Βουλή το ΜέΡΑ 25 με αφορμή την υπόθεση Πατούλη και τις καταγγελίες περί λογοκλοπής στο διδακτορικό του.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ζητά την παραίτηση Πατούλη και αναφέρει ότι πρόταση νόμου κατατίθεται όχι μόνο η καταπολέμηση των «αρίστων» που προσπαθούν να αγοράσουν κύρος με μπαγαποντιές, αλλά και για την εξυγίανση χώρων όπως τα πανεπιστήμια, η λογοτεχνική παραγωγή, η παιδεία.

Το ΜέΡΑ25 είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση, με τροπολογία για το ίδιο θέμα, τον Φεβρουάριο του 2020. Σύμφωνα με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, προφανώς, η κυβέρνηση δεν την έφερε καν για συζήτηση στην Ολομέλεια, αντιθέτως την αγνόησε επιδεικτικά.

«Δεν τρέφουμε την αυταπάτη ότι η κυβέρνηση θα συγκινηθεί σήμερα — ειδικά τώρα, που ο εκλεκτός της περιφερειακός κατηγορείται από τον ημερήσιο τύπο πως πιάστηκε με τις κλεμμένες σελίδες στην πλάτη. Το ΜέΡΑ25 καταθέτει πρόταση νόμου για να δείξει ότι λύσεις υπάρχουν: από την οικονομία και τη δομή του κράτους, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τη διαφθορά, τις μικρο- και μεγαλοαπατεωνιές της πολιτικής τάξης. Λύσεις υπάρχουν: το θέμα είναι ποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν την πολιτική βούληση —και την έλλειψη τοξικών δεσμεύσεων— για να τις εφαρμόσουν», αναφέρει το ΜέΡΑ 25.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.