Πάνω από 2.000 πρόσφυγες έχουν μπει στην Ελλάδα από την Ουκρανία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνολικά 2.189 είναι οι πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα από την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, η οποία κυριαρχεί εδώ και 8 ημέρες στη χώρα αυτή, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Όσοι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα από την Ουκρανία, θα εντάσσονται σε ένα ειδικό καθεστώς παραμονής διαμονής 12 μηνών, δικαίωμα στην εργασία και στην εκπαίδευση αλλά και δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το οποίο έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Για την άμεση ενημέρωση και συνδρομή των εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία που φθάνουν στην Ελλάδα, έχει μεριμνήσει και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αναφέρει στην ειδική ενότητα migration.gov.gr/ukraine/, ότι υπάρχουν βοηθητικά στοιχεία στην ελληνική, αγγλική και ουκρανική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισόδου Ουκρανών προσφύγων από τα σύνορα της Ελλάδας, την παροχή προσωρινής προστασίας, τις υλικές παροχές και τις συνθήκες φιλοξενίας, όπως και ειδικές οδηγίες για την προστασία Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Με στόχο την εύκολη επικοινωνία Ουκρανών προσφύγων λειτουργεί εφεξής, Δευτέρα έως Παρασκευή (7:00 -22:00), τηλεφωνικό κέντρο (help desk) για την παροχή πληροφοριών σε ουκρανική, ελληνική και αγγλική γλώσσα (τηλ: +30 213 1629600).

Παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ukraine@migration.gov.gr.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.