Μ. Παγώνη: Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων – Αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών έως το Πάσχα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Αναμενόμενη» εξέλιξη χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς – όπως είπε – προηγήθηκαν γιορτές, ενώ βγήκαν και οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Παγώνη είπε ότι οι σκληροί δείκτες παραμένουν στα ίδια επίπεδα αλλα υπάρχει μία σταδιακή μείωση με πολύ αργούς ρυθμούς. «Μέχρι το Πάσχα αυτοί οι δείκτες θα έχουν μειωθεί. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι μία αύξηση των νοσηλειών περίπου στο 8-10% και το βλέπαμε όλη την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλέον η Όμικρον και όχι η Δέλτα. Υπάρχει έξαρση από την Όμικρον», ανέφερε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως όποιος είναι εμβολιασμένος θα περάσει ήπια τη νόσο εφόσον προσβληθεί, ενώ ο ανεμβολίαστος μπορεί να νοσηλευτεί. «Ειδικά οι άνω των 60 ετών παρατηρείται ότι έχουν αυξήσει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο MRna, μπορούν να κάνουν το πρωτεϊνικό», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Επανέλαβε ακόμη πως «δεν αποκλείονται οι μεταλλάξεις». «Ας κάνουμε την 3η δόση, ας κάνουμε εμβόλια, γιατί η πανδημία είναι εδώ», κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.