Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η έφεση του γυναικοκτόνου της Ερατώς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον Δεκέμβριο του 2022 θα εκδικαστεί τελικά η έφεση του καταδικασθέντα δολοφόνου της Ερατώς από τη Μυτιλήνη. Το Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το 2019, όταν ο δράστης πήγε στο σπίτι της 24χρονης στις 23 Μαΐου 2019 και τη σκότωσε στο σπίτι της.

Ο δράστης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, για τη γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη, από την οποία έμεινε ορφανή από μητέρα η κόρη του ζευγαριού.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη μεταγωγή του δράστη από τη δικαστική αίθουσα έως την αστυνομική κλούβα, με άνδρες της Αστυνομίας να έχουν παραταχθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

Από νωρίς το πρωί η μητέρα της και ο πατέρας της Ερατώς μαζί με τον αδερφό της, συγγενείς και φίλους της από την Αθήνα, το Λεωνίδειο και τους δικηγόρους, έδιναν αγώνα προκειμένου να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, αφού συνάντησαν για δεύτερη φορά τον δολοφόνο του παιδιού τους, μετά τη Χίο όπου είχε εκδικαστεί το 2019 η γυναικοκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της Ερατώς έχουν αναλάβει από κοινού την επιμέλεια της εγγονής τους, η οποία είναι σήμερα 5 ετών. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, από τις 8.30 το πρωί βρέθηκαν αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι από φεμινιστικές κινήσεις, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου φωνάζοντας συνθήματα μέχρι το μεσημέρι: «Δεν είναι έγκλημα πάθους η γυναικοκτονία, το χέρι το οπλίζει η πατριαρχία», κρατώντας πανό «Δεν είναι όλες εδώ, λείπει η Ερατώ».

Ο δολοφόνος της Ερατώς ζήτησε αναβολή του Εφετείου λόγω κωλύματος του νέου δικηγόρου του να παρευρεθεί, καθώς δίκαζε εκτός Μυτιλήνης. Μετά την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανακοίνωσε την αναβολή της υπόθεσης για τον Δεκέμβριο του 2022.

Η μητέρα της Ερατώς μίλησε με τους αλληλέγγυους έξω από τα δικαστήρια, λέγοντας «Σας ευχαριστώ για το παιδί μου, καμία άλλη δολοφονημένη. Σας ευχαριστώ και μπράβο σας και όσοι είστε άντρες μαζί». Εξάλλου η ίδια το τόνισε μιλώντας στο stonisi.gr, λέγοντας ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την πατριαρχία».

Ο πατέρας της Ερατώς ήταν συνεχώς δακρυσμένος και στάθηκε στα πανό, τα φωτογράφισε κρατώντας τις στιγμές αλληλεγγύης, ενώ δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες.

Οργή για τον γυναικοκτόνο

Οργή ξέσπασε όταν ο γυναικοκτόνος βγήκε στο προαύλιο του δικαστηρίου συνοδεία της Αστυνομίας για να μεταβεί στην κλούβα και στη συνέχεια να οδηγηθεί στις φυλακές της Χίου όπου κρατείται από το 2019. Η μητέρα της Ερατώς ανέβηκε στα κάγκελα, ενώ τη βαστούσε η αδερφή της, ενώ μπουκαλάκια νερού πετάχτηκαν κατά του δολοφόνου και αλληλέγγυοι καταγγέλλουν ότι η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές, με την ένταση να επικρατεί για λίγα λεπτά στον δρόμο έξω από το δικαστήριο.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.