Κυριάκος Μητσοτάκης: “Το βασικό θα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος τώρα που μιλάμε»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τοποθετείται μεταξύ άλλων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη θέση της Ελλάδας, τις κυρώσεις στη Ρωσία και την “εκτόξευση” των τιμών στην ενέργεια. 

“Το βασικό θα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος τώρα που μιλάμε. Έχουν φύγει 1 εκατ. πρόσφυγες μέσα σε μία εβδομάδα. Είναι βέβαιο ότι μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό πλάισιο στις σχέσεις με τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι απομονωμένη”, είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Θέλω να εξάρω τις προξενικές μας αρχές. Έφυγαν τελευταίοι από την εμπόλεμη ζώνη και έκαναν το παν για να προστατεύσουν τους Έλληνες στην περιοχή. Υπήρχε στοιχειώδης επικοινωνία. Ελπίζουμε ότι η ελληνική αυτοκινητοπομπή θα μπορέσει να φτάσει σύντομα στα σύνορα με τη Μολδαβία”.

Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία στο ανώτατο επίπεδο. Αυτόν τον πόλεμο δεν τον θέλαμε. Τον επέλεξε προσωπικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και ο ρωσικός λαός”.  

Δείτε τη συνέντευξη που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.