Κορωνοϊός – Γκάγκα: Κυβερνητική γραμμή να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα» ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εν μέσω διαρροών για επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού στους κλειστούς χώρους, από τις αρχές Μαΐου, ενόψει τουριστικής περιόδου.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», επισήμανε η κυρία Γκάγκα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Απαντώντας στο εάν επίκειται η κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους η ίδια διέψευσε ότι θα πετάξουμε σύντομα τις μάσκες σε σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

«Τα δεδομένα δεν είναι καλά», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η επιστήμη βασίζεται σε τεκμήρια. «Οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένας “φάρος”, ωστόσο, ζούμε με κάποιους κανόνες», ανέφερε.

«Η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αρκετοί γιατροί συμφωνούν με αυτή την άποψη καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις αρχές του μήνα προανήγγειλε ότι με ειδική διάταξη θα τεθούν οριστικά εκτός ΕΣΥ όσοι εμμένουν στην θέση του μη εμβολιασμού τους.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι από την Δευτέρα 2 Μάϊου πιθανότατα δεν θα ήταν απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και ότι καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Ομοίως, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, την ίδια ημερομηνία, ήταν πιθανή και η αφαίρεση της μάσκες σε κλειστούς χώρους πλην των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα», πρόσθεσε για το θέμα η κ. Γκάγκα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.