Καυγάς ΝΔ με ΜέΡΑ 25 – Γεωργιάδης: Πού είναι ο Βαρουφάκης να σχολιάσει τα όσα ανατριχιαστικά κατήγγειλε η Αδάμου;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κόκκινο χτύπησε για μια ακόμα φορά  η ένταση στη Βουλή, όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έφερε στη συνεδρίαση τις καταγγελίες της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού Κ. Αδάμου για το ΜέΡΑ 25.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης έσπευσε να απαντήσει ωστόσο στον καυγά μπήκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος με την κατάσταση να φεύγει εκτός ορίων.

Όλα άρχισαν όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση Αδάμου είπε:

«Το να φεύγει ένας βουλευτής και να ανεξαρτητοποιείται από κάποιο κόμμα συμβαίνει στη Βουλή. Αυτά όμως που λέει η κ. Αδάμου για το ΜέΡΑ25 είναι απίστευτα και δεν έχω ακούσει καμία απάντηση ούτε από Γιάνη Βαρουφάκη ούτε από το κ. Αρσένη που είναι τόσο πολύ ευαίσθητος», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Αρσένη  πως ήταν διορισμένος ευρωβουλευτής από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα άρχισε να διαβάζει από το κινητό του τα όσα κατήγγειλε η κα Αδάμου για τις αναφορές του κ. Βαρουφάκη λέγοντας: «αφού θέλησες να κάνεις παιδιά να μείνεις σπίτι σου! Δεν είμαστε εδώ για να γεννοβολάς εσύ!».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Εδώ μιλάμε για ισότητα και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων και ο κ Αρσένης που είναι τόσο  ευαίσθητος στο ότι η συνάδελφος σας καταγγέλλει ότι της κάνατε μπούλινγκ γιατί ήταν έγκυος έχετε δώσει απάντηση; Έχει περάσει στα ψιλά του κοινοβουλίου! Είναι ανατριχιαστικά πράγματα αυτά που ξεπερνάνε το όριο πολιτικής συμπεριφοράς και δείχνουν την υποκρισία της Αριστεράς».

Η αντίδραση του κ. Αρσένη υπήρξε άμεση με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 να επισημαίνει: « Δεν θα αναφερθώ στον οχετό που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης! Δεν έχω διοριστεί ποτέ, έχω εκλεγεί». Στο σημείο εκείνο όμως παρενέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος ο οποίος ρίχοντας λάδι στη φωτιά απευθύνθηκε στον κ. Αρσένη λέγοντας πως η εκλογή με κομματική λίστα είναι κατ’ ουσίαν διορισμός.

Ο διάλογος εκτυλίχθηκε ως εξής:

Βλάχος: Ε όχι και δεν είστε διορισμένος.  Δεν εκλεγήκατε  ευρωβουλευτής με λίστα;

Αρσένης: Τι λέτε; Εκτελείτε χρέη προέδρου ή απαντάτε; Είναι διορισμός αυτό;

Βλάχος: Τι είναι αυτό; Εκλογή είναι;

Αρσένης: Προφανώς!

Βλάχος: Όταν είστε δεύτερος στη λίστα και βγάζει πέντε δεν είναι διορισμός αυτό;

Αρσένης: Δηλαδή τους ευρωβουλευτές της ΝΔ τους ψήφισαν με σταυρό όταν υπήρχε λίστα;

Βλάχος: Όταν ήταν λίστα τους ευρωβουλευτές τις αποφάσιζε το κόμμα

Ο κ. Αρσένης συνέχισε λέγοντας πως τη μισή αποζημίωση από την ευρωβουλή την έχει «μοιράσει σε κινήματα» και πως θεωρεί τιμή για το κοινοβούλιο αλλά και το κόμμα του να έχουν έγκυο στις τάξεις τους.

« Δέχομαι  κ. Αρσένη ότι πιστεύετε όσα είπατε! Το πρόβλημα είναι ότι η κ. Αδάμου έχει κάνει καταγγελίες! Το να λέει βουλευτής ότι ο Βαρουφάκης της έλεγε αυτά τα πράγματα, την εξύβριζε αφορά εσάς! Αν λέει ψέματα θα πρέπει να την καταγγείλτε, δεν είναι συνηθισμένη διαφωνία, δεν είναι ο  Λαφαζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία απολυόταν  και έκανε τέτοια καταγγελία η εταιρία θα είχε σοβαρό πρόβλημα στο δικαστήριο», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Το ΜέΡΑ25 θέλει να δείχνει ευαίσθητο αλλά στα του οίκου σας δεν σας βλέπω με την ίδια ευαισθησία! Σε κόμμα που θα συνέβαιναν αυτά δεν θα έμενα».

«Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις. Από ένα κόμμα που δεν έχει ντροπή να σκοτώνει παιδιά με πους μπακς στο Αιγαίο δεν θα δεχθούμε και κριτική», απάντησε οργισμένος αυτή τη φορά ο κ. Αρσένης, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον κ. Βλάχο: «Με τις υπερβολές που λέτε θα πατσίσουμε; Να είστε προσεκτικός σε αυτά που λέτε! Όταν απευθύνεστε στη ΝΔ θα είστε πιο προσεκτικός! Σας παρακαλώ πολύ! Αυτά που λέτε τα ακούνε και άλλοι και καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνετε».

 

 

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.