Γεωργαντάς για τρόφιμα: Δεν πρόκειται να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με την επισιτιστική κρίση.

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ελλείψεις στην αγορά» ενώ «λειτουργεί πάρα πολύ καλά η εφοδιαστική αλυσίδα. Υπάρχει ροή προϊόντων που εισάγουμε από Ρωσία και Ουκρανία» και λέγοντας πως «υπάρχουν εναλλακτικές αγορές».

Παράλληλα επεσήμανε πως «το όποιο θέμα παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με το ηλιέλαιο, προκλήθηκε επειδή κάποιοι έκαναν μια άσκοπη αποθεματοποίηση».

Αναφορικά με τους ελέγχους στην αγορά και την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως «υπάρχουν ήδη πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, υπάρχουν διαρκείς έλεγχοι» και ότι «υπάρχει νέα διάταξη για να δηλωθούν τα αποθέματα από τις επιχειρήσεις για συγκεκριμένα προϊόντα», προσθέτοντας πως «η αίσθηση από όλα αυτά είναι πως κανένας δεν θα σκεφθεί να κερδοσκοπήσει, γιατί αν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες».

Σε ερώτηση για αν η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώνει και ονόματα επιχειρήσεων που αισχροκερδούν, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες, ο κ. Γεωργαντάς είπε «θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αξιολογήσουμε άλλο μέτρο, όπως αυτό που αναφέρεται. Το μήνυμα στην αγορά έχει περάσει και δεν νομίζουμε ότι θα χρειαστεί».

Για το αν είναι πιθανό να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι «αυτήν την χρονική στιγμή, αυτό που επιχειρούμε με στοχευμένες ενισχύσεις προς τον πρωτογενή τομέα, είναι να παράξουμε όσα περισσότερα μπορούμε και σε μεγάλες ποσότητες, να παράξουν οι αγρότες όχι αυτά στα οποία μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν».

«Για παράδειγμα, η ΕΕ έχει αποφασίσει να αναστείλει το μέτρο της αγρανάπαυσης, άρα οι αγρότες μας μπορούν αυτό να το εκμεταλλευθούν και να καλλιεργήσουν. Βλέποντας τον πρωτογενή τομέα, νομίζω θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή καλλιεργητική περίοδο, είμαι αισιόδοξος για το πώς θα πάνε τα πράγματα», κατέληξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.