Δημοσκόπηση Marc: 11,3% μπροστά η ΝΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc επιβεβαιώνει το διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία, ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες, που παίρνουν θέση και τις σχέσεις με την Τουρκία. 

Στις 11,3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αναδεικνύοντας δύο πολύ χρήσιμα στοιχεία:

α) Ότι η ακρίβεια είναι η βασική ανησυχία των Ελλήνων, ενώ απομένουν 15 μήνες για τη λήξη της τετραετίας, και

β) Ότι σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι πολίτες τείνουν να συσπειρώνονται γύρω από την κυβέρνηση.

Ως προς το πρώτο στοιχείο είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα της Marc, το 82,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ακρίβεια και 69,6% για το ενδεχόμενο παγκόσμιας σύρραξης με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το ότι οι ερωτηθέντες στη (σχετική) πλειοψηφία τους αναγνωρίζουν ότι η ακρίβεια οφείλεται στη διεθνή ενεργειακή κρίση και στον πόλεμο, μπορεί να σημαίνει κάποια πράγματα, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς αυτή η ανησυχία για τη – δραματικά – περιορισμένη αγοραστική δύναμη θα αποτυπωθεί στην κάλπη.

Δημοσκόπηση Marc – Άνετη πρωτιά της ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται με ένα ποσοστό στο 32,5% αυξάνοντας κατά μία μονάδα την προηγούμενη δημοσκοπική της επίδοση (στην έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Φεβρουάριο είχε 31,5%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,2% (από 21% τον Φεβρουάριο), ενώ και το Κίνημα Αλλαγής έχει «φρενάρει» και μετρήθηκε στο 14,5% (από 14,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (από 5,2%) και η Ελληνική Λύση με 4,7% (4,6%), ενώ σε χαμηλή πτήση εξακολουθεί να βρίσκεται το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 2,4% (από 2,5% τον Φεβρουάριο).

Κατά τα άλλα, το 54,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν να γίνουν οι εκλογές προς το τέλος της τετραετίας, έξι στους δέκα Έλληνες (62,5%) δηλώνουν υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία και ένα 66,1% τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Επιπλέον, το 54,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν να γίνουν οι εκλογές προς το τέλος της τετραετίας, έξι στους δέκα Έλληνες (62,5%) δηλώνουν υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία και ένα 66,1% τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.