Δίκη Λιγνάδη: Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση στον 27χρονο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυση για ψευδή κατάθεση υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας, για λογαριασμό του Δημήτρη Λιγνάδη, στον πρώτο μάρτυρα στην- υπό εξέλιξη δίκη- με κατηγορούμενο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Μετά από «βροχή» ερωτήσεων που υπέβαλε στον 27χρονο, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος κατήγγειλε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη πως τον βίασε σε ηλικία 16 ετών, ο Αλέξης Κούγιας στο τέλος της συνεδρίασης γνωστοποίησε ότι η πλευρά του ηθοποιού και σκηνοθέτη, καταθέτει μήνυση στον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ζητώντας να εφαρμοστεί το άρθρο 38 του ΚΠΔ και να διαβιβαστεί η μήνυση στην Εισαγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Από την άλλη, ο συνήγορος του μάρτυρα και μηνυτή, Γιάννης Βλάχος δήλωσε πως επιφυλάσσεται να σχολιάσει στην επόμενη συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ο εισαγγελέας της έδρας σχολίασε ότι δεν αποκλείεται να χρειαστούν διευκρινίσεις από τον μάρτυρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι η καταγγελία του 27χρονου ήρθε 10 ή 11 χρόνια μετά το συμβάν, ενώ, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση ή μάρτυρας που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του. Παράλληλα, επισήμανε πως υπήρξαν αντιφάσεις σε όσα υποστήριξε για το πότε αποφάσισε να υποβάλει τη μήνυση ενώ μπέρδεψε και τις ημερομηνίες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας επισήμανε πως ο μάρτυρας είπε ψέματα για την επαγγελματική του ιδιότητα ενώ υπήρξαν και σωρεία αντιφάσεων σχετικά με το πότε γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, το χρώμα του αυτοκινήτου με το οποίο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρεται να τον πήρε από το αεροδρόμιο με τους φίλους του και άλλα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό του μάρτυρας πως είδε τρεις φορές την παράσταση Amadeus το 2010, ενώ, η παράσταση ανέβηκε τον Φεβρουάριο του 2011.

«Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα». Συνολικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη εντόπισε 19 αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, ο μάρτυρας.

«Πού μένετε; Πού εργάζεστε;»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε «βροχή» ερωτήσεων στον μάρτυρα, εξετάζοντας τον επί πολλές ώρες. Συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από τον μάρτυρα να του πει στο δικαστήριο την ακριβή διεύθυνση του στη Σουηδία σε περίπτωση που θελήσει να κοινοποιήσει αγωγή ή μήνυση, προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου του μάρτυρα Γιάννη Βλάχου, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία του είναι γνωστά στο δικαστήριο και ο τρόπος που διατυπώνονται οι ερωτήσεις είναι έμμεσα εκφοβιστικές.

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας ζήτησε από την υπεράσπιση να δηλώσει την ακριβή διεύθυνση στο σπίτι που μένει ο μάρτυρας στη Βούλα. Ο μάρτυρας είπε ότι δεν θέλει να πει τη διεύθυνση του σπιτιού που μένει γιατί φοβάται.

Κούγιας: Με ποια εταιρεία ήρθατε από τη Σουηδία;

Μάρτυρας: Δεν ήρθα από το Γκέτεμποργκ. Ήρθα από το Ντουμπάι. Πήγα να ασχοληθώ με κάτι άλλο γιατί η δουλειά μου στη Σουηδία τελείωσε.

Κούγιας: Δηλαδή δεν είστε σήμερα σωφρονιστικός υπάλληλος;

Μάρτυρας: Το συμβόλαιο μου έληξε στις 28/2/22.

Κούγιας: Πριν πόσο καιρό πήγατε στο Ντουμπάι;

Μάρτυρας: Λίγες εβδομάδες πριν από τη δίκη. Έχω τα εισιτήρια. Στην Ελλάδα ήρθα 8 /2/22 και από τότε μένω στη Βούλα. Στο Ντουμπάι πήγα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κούγιας: Γιατί αφού μένετε στο Ντουμπάι είπατε χθες ότι είσαστε σωφρονιστικός υπάλληλος;

Κούγιας: Πώς επιλέξατε ξαφνικά το Ντουμπάι;

Μάρτυρας: Ήθελα να αλλάξω δουλειά και για αυτό κοίταξα να εργαστώ σε άλλη χώρα και να μην έχω κάποια όρια στο μέσο μισθό. Και πίστεψα ότι το Ντουμπάι ήταν μια καλή επιλογή.

Κούγιας: Στη σελίδα σας στο βιογραφικό σας λέτε ότι έχετε τελειώσει στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ.

Μάρτυρας: Είμαι στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Ξεκίνησα αλλά δεν συνέχισα.

Κούγιας: Γιατί γράφετε ότι εργάζομαι για τη Σουηδική Κυβέρνηση και ότι έχετε πολυετή εμπειρία στη βιομηχανική παραγωγή.

Μάρτυρας: Έχω δουλέψει σε διάφορες βιομηχανίες. Έχω πάει στο Ντουμπάι για να παρακολουθήσω πρόγραμμα μεσιτικό.

Κούγιας: Στο βιογραφικό σας γράφετε ότι είμαστε μόνιμος κάτοικος στο Ντουμπάι, ότι έχετε τελειώσει το πανεπιστήμιο, ότι μόλις μετακομίσατε από τη Σουηδία για να κάνετε το πάθος σας και ζητάτε προσφορές. Αυτό κύριε εδώ στην Ελλάδα λέγεται απάτη.

Μάρτυρας: Στο Ντουμπάι η εκπαίδευση διαρκεί τρεις μέρες.

Πρόεδρος: Άρα έχετε τελειώσει την εκπαίδευση;

Μάρτυρας: Όχι. Έχω κάνει την εκπαίδευση αλλά δεν έχω δώσει τις εξετάσεις που κρατάνε τρεις μέρες. Η εκπαίδευση κρατάει μια ζωή.

Κούγιας: Εσείς εμφανίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος ενώ δεν είσαστε. Πόσες δουλειές έχετε κάνει;

Μάρτυρας: Σε διάφορες βιομηχανίες, ως μεταφραστής, ως μεσίτης στη Σουηδία ,ως μεταφραστής και ως σωφρονιστικός υπάλληλος. Έχω δουλέψει και σε πρόγραμμα για ανηλίκους πρόσφυγες που έρχονταν από το εξωτερικό.

Κούγιας: Γιατί δεν στέκεστε σε μια δουλειά;

Μάρτυρας: Γιατί έτσι θέλω.

Κούγιας: Με ψεύτικα στοιχεία πήγατε στο Ντουμπάι.

Μάρτυρας: Άλλαζα για διαφορετικούς λόγους.

«Γιατί δείχνετε το κορμί σας»

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη έδειξε στο μάρτυρα μια σειρά από φωτογραφίες στο δίκτυο LinkedIn σχολιάζοντας ότι «οι φωτογραφίες που προβάλλεται στο ίντερνετ δείχνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που συχνάζει σε πλούσια μέρη και θέλει να παρουσιάζει το κορμί του».

Αλέξης Κούγιας: Το κορμί σας γιατί το δείχνετε συνέχεια;

Μάρτυρας: Τι συνέχεια; Σε μία φωτογραφία

Αλέξης Κούγιας: Εδώ; Τα μπράτσα;

Μάρτυρας: Μου αρέσει να γυμνάζομαι.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε εδώ καμία φωτογραφία του σοβαρού μεσίτη; Σε ποιους απευθύνεστε; Ποια είναι η πελατεία σας;

Μάρτυρας: Μεσίτης της εδώ και ένα μήνα ξεκίνησα.

Αλέξης Κούγιας: Μας είπατε 4 χρόνια.

Μάρτυρας : Ναι, περιοδικά.

(…)

Κούγιας: Πώς εξηγείτε ότι η συνέντευξη που λέτε ότι σας έστειλαν και διαβάσατε έχει δοθεί μια ημέρα μετά τη δική σας μήνυση?

Κούγιας: Απαντώ ότι δεν είναι σίγουρος αν ήταν η συνέντευξη του Κυπαρρισοπουλου ή του Ν.Σ.

Πρόεδρος: Προσπαθήστε να είστε σαφής.

Κούγιας: Στις εκπομπές που λέτε δεν αναφέρεται το όνομα του Λιγνάδη.

Μάρτυρας: Διάβασα εφημερίδες και τον είδα και σε εκπομπές.

«Γιατί δεν περιμένατε για να καταθέσετε τη μήνυση;»

Πάντως, οι αλλαγές στις ημερομηνίες των συμβάντων που έχει καταγγείλει ο μάρτυρας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκάλεσαν και ερωτήσεις από την πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Πρόεδρος : Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να συνεννοηθείτε με τους φίλους σας για τις σωστές ημερομηνίες και μετά να κάνετε τη μήνυση; Ποιος ο λόγος της βιασύνης;

Μάρτυρας: Δεν ήθελα να μιλήσω στους φίλους και τους συγγενείς γιατί δεν ήθελα να με σταματήσει κανένας.

Πρόεδρος: Γιατί να σας σταματήσουν;

Μάρτυρας: Γιατί μετά που έμαθαν είχαν φοβηθεί. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, μην μπλέξεις.

Πρόεδρος: Γιατί έπρεπε να γίνει τότε και όχι μετά από ένα μήνα η μήνυση; Θα έφευγε ο κατηγορούμενος; Θα παραγραφόταν η πράξη;

Μάρτυρας: Πίστευα ότι τότε ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ένιωθα ότι έπρεπε να μπω γρήγορα σε αυτό.

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Όταν πήρα τον δικηγόρο και μιλήσαμε μου είπε ότι τότε ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε τη μήνυση.

Πρόεδρος: Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να μιλήσετε με μάρτυρες ενώ είχαν περάσει και δέκα χρόνια; Τι θα κερδίζατε εσείς από αυτήν την κατάσταση;

Μάρτυρας: Εγώ εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πολύ καλά, ήθελα να τη γράψω και να την στείλω.

Πρόεδρος: Λέτε δηλαδή ότι δεν ήσασταν καλά.

Γιάννης Βλάχος: Αναφέρει στη μήνυση τους μάρτυρες. Το ίδιο βράδυ πήγε η αστυνομία και βρήκε τον έναν.

Αλέξης Κούγιας: Τη δουλειά που κάνατε με τον κ. Σπυρόπουλο την έχουμε καταλάβει.

Πρόεδρος: Ελάτε…

Η δίκη συνεχίζεται στις 18 Μαρτίου 2022.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.