Αρβελέρ για εισβολή των Ρώσων: “Ο Πούτιν έχει ήδη ηττηθεί”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια από τις πιο παράλογες επιθέσεις στην ιστορία», χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η διακεκριμένη ιστορικός, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», στην ΕΡΤ.

«Αν υποθέσουμε ότι ο Πούτιν έχει σώας τας φρένας τότε βρισκόμαστε στον πιο παράλογο και στο πιο επικίνδυνο επιχείρημα που ένας ηγέτης προσπαθεί να επιβάλει σε όλο τον κόσμο.

Το να αναθεωρήσει όχι μόνο παλιές συμφωνίες, αλλά παλιές καταστάσεις με σκοπό μόνο την επέκταση της δικής του ηγεμονίας και αλαζονείας, αυτό ίσως θα πρέπει να το αποτιμήσουμε ως μία από τις πιο παράλογες (στρατιωτικές) επιχειρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα», δήλωσε.

Η κορυφαία Ελληνίδα βυζαντινολόγος μιλώντας, για την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στην Ουκρανία δήλωσε πως «η αντίδραση για την παγκόσμια αλληλεγγύη εναντίον όχι απλώς ενός λαού, αλλά ενός ηγέτη, είναι ίσως το έναυσμα για να γίνει η αυριανή ημέρα καλύτερη από στη σημερινή».

Και όπως τόνισε, το γεγονός ότι για εννέα ημέρες (24/2 – 4/3) δεν κατάφερε η δύναμη της Ρωσίας να κάνει να λυγίσει ένας λαός και το ότι δεν κατάφερε ένας ηγέτης κράτους που λοιδορήθηκε ως ανάξιος (σ.σ. ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι) πρώτα να έχει γίνει τώρα μία μορφή ήρωα, δείχνουν την αποτυχία του Πούτιν».

Σύμφωνα με την κ. Αρβελέρ, «ο Πούτιν έχει ήδη νικηθεί γιατί απλούστατα νόμιζε ότι θα τον υποδεχθεί ο Ουκρανικός λαός σαν τον ελευθερωτή».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.