Απόψε η «Πανσέληνος του σκουληκιού»- Πώς πήρε το όνομα της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανσέληνος Μαρτίου 2022: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι του σκουληκιού» και από πού πήρε το όνομά του.
Πανσέληνος Μαρτίου 2022 σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου και το «φεγγάρι του σκουληκιού» θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό. Από πού πήρε, όμως, το όνομά του και ποιος ο θρύλος που συνοδεύει τη συγκεκριμένη πανσέληνο του έτους.

Η πανσέληνος θα κορυφωθεί στις 01:22 τα ξημερώματα και είναι η πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνος της χρονιάς.

Πανσέληνος Μαρτίου 2022: Πώς πήρε το όνομά του το «φεγγάρι του σκουληκιού»

Η πανσέληνος του Μαρτίου είναι η πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνος της χρονιάς και έχει ονομαστεί ως «Φεγγάρι του Σκουληκιού» από το παλιό ημερολόγιο αγροτικών εργασιών.

Σύμφωνα με την πρώτη ερμηνεία της ονομασίας, το «φεγγάρι του σκουληκιού» πήρε το όνομά του από τους γαιοσκώληκες, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους καθώς το έδαφος θερμαίνεται την άνοιξη. Η εμφάνιση των σκουληκιών προσκαλεί τους κοκκινολαίμηδες και άλλα πουλιά να τραφούν, κάτι που πολλοί θεωρούν πως αποτελεί και το πρώτο σημάδι της άνοιξης. Περίπου το 1760, ο καπετάνιος Jonathan Carver επισκέφτηκε τις Naudowessie και άλλες φυλές ιθαγενών της Αμερικής και έγραψε ότι το όνομα αυτό αναφέρεται σε ένα άλλο είδος «σκουληκιού», στις προνύμφες των σκαθαριών, οι οποίες και αρχίζουν να αναδύονται από τα χειμερινά τους κρησφύγετα τον Μάρτιο.

Άλλες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για το ανοιξιάτικο φεγγάρι είναι «Φεγγάρι του Αετού», και «Φεγγάρι της Χήνας».

Πηγή: athensvoice

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.