Απέλαση Σαϊντού: «Είμαστε μαζί σου» φώναξε ο κόσμος και οι συμμαθητές του, στην παρέλαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μαθητική παρέλαση στον Άγιο Δημήτριο ήταν από νωρίς έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Ανάμεσα στα παιδιά βρισκόταν και ο 17χρονος αριστούχος μαθητής από τη Γουϊνέα, ο Σαϊντού Καμαρά.

Όταν το παιδί από τη Γουϊνέα και αριστούχος μαθητής άρχισε τον βηματισμό του και πέρασε μπροστά από τους επίσημους, ο κόσμος αλλά και οι συμμαθητές του άρχισαν να φωνάζουν: «Σαϊντού, είμαστε μαζί σου» και να χειροκροτούν.

Ήρθε στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, έπειτα από ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι. Έφυγε από την χώρα του καθώς αντιμετώπιζες τεράστια προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας.

«Πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία» είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Νικόλαος Κακλαμάνος για το παιδί.

«Σας ευχαριστώ για όλα»

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Σαϊντού που σε τρία χρόνια όχι μόνο έμαθε τη γλώσσα μας αλλά αριστεύει και στο σχολείο, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους συμμαθητές του για την πρωτοφανή αλληλεγγύη προς το πρόσωπο του.

Ο Σαϊντού όμως μετά την παρέλαση θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μας. Απελαύνεται καθώς τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει.

Βέβαια έχει ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης η οποία και θα συζητηθεί, από την Ανεξάρτητη Αρχή Προσφύγων σε πέντε ημέρες, στις 30 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα η τοπική ΕΛΜΕ, έχει προκηρύξει στάση εργασίας έτσι ώστε όλοι οι καθηγητές αλλά και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής να πάνε να του συμπαρασταθούν.

Η τοπική κοινωνία έχει δεχτεί και έχει αγκαλιάσει τον νεαρό πρόσφυγα.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.