Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επιστρέφει στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μ ε ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον οδήγησε εκτός φυλακής, παρά την καταδίκη του για την υπόθεση τη δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με την απόφαση των ανώτατων δικαστών αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίστασή του από το άρθρο 84 παρ 2α του ΠΚ «σύννομου βίου» και συνακόλουθα αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής.

Μετά από την εξέλιξη αυτήν παραπέμπεται η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου έσπασε τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 13 ετών, με τον ίδιο να επιστρέφει στη φυλακή.

Η δίκη θα ξαναγίνει από το Πενταμελές Εφετείο και μέχρι να γίνει αναβιώνει η πρωτόδικη απόφαση δηλαδή τα ισόβια. Οι συνήγοροι της οικογένειας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ως προς το αποτέλεσμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.