Αχτσιόγλου: Με 13 ευρώ τον μήνα για βενζίνη δεν προστατεύεται κανείς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Το ένα πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είναι εξαιρετικά περιορισμένα, σε σχέση με την απώλεια της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιώδη ανακούφιση. Το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν ακουμπούν την πηγή του προβλήματος, την αισχροκέρδεια που υπάρχει εδώ και μήνες στην αγορά ενέργειας».

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη η Έφη Αχτσιόγλου στον Αθήνα 98,4, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

«Για να αντιμετωπίσεις τον πυρήνα του προβλήματος απαιτείται πλαφόν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών παραγωγών ενέργειας», αντιθέτως «η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει και να επιδοτεί την αισχροκέρδεια», συγχρόνως «δεν μπορεί να λέει ότι με τα κουπόνια των 13 ευρώ που δίνει για τρεις μήνες τάχα προστατεύει τους πολίτες», πρόσθεσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η βουλευτής Επικρατείας τόνισε την ανάγκη για «μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού από τη ΝΔ. Η καθήλωση μισθών σε συνδυασμό με την εκρηκτική ακρίβεια είναι το μείγμα της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Σημείωσε, τέλος, η κυρία Αχτσιόγλου πως «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να θυμάται τη συνετή δημοσιονομική πολιτική όταν είναι να βοηθήσει την κοινωνία απέναντι σε μία τέτοια κρίση και να την ξεχνάει όταν κάνει απευθείας αναθέσεις ύψους περίπου επτά δισ. ευρώ, ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος ενάμισι δισ. ευρώ τον χρόνο, κάνει φοροελαφρύνσεις στη συγκέντρωση κεφαλαίου, στα μερίσματα και στις γονικές παροχές σε πολύ υψηλές περιουσίες. Αυτή είναι η πολιτική του».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.