8 Μάρτη: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για την ημέρα της γυναίκας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και πολλά ακόμα σωματεία καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1μμ και στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3μμ.

Σωματεία εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στους δήμους, καθαριστριών, καλλιτεχνών, νοσοκομείων, δημοσιογράφων μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και κινήσεις γυναικών όπως και συλλόγους μεταναστών και προσφύγουν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ζητώντας να μπει τέλος στον σεξισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Ενάντια στον σεξισμό και το σύστημα

Στην ανακοίνωση των συνδικάτων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η οργή ξεχειλίσει ενάντια στην καταπίεση των γυναικών. Σε όλον τον κόσμο φουσκώνει ένα κίνημα που αντιστέκεται στις σεξιστικές επιθέσεις, διεκδικεί ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις κόντρα στις απαγορεύσεις, στηρίζει τις εργάτριες που απεργούν για ισότητα στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους πλούσιους βιαστές και την κυβέρνηση που τους στηρίζει, τα συνδικάτα θέλουμε να βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών που βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν όσα υποφέρουν.

Απαιτούμε την τιμωρία των βιαστών και δολοφόνων των γυναικών, ίση αμοιβή με αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ σε όλους τους χώρους, ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις, με ενίσχυση των νοσοκομείων, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές παροχές στους χώρους δουλειάς και στους δήμους.

Φέτος η 8 Μάρτη έχει και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά καθώς οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα των πολέμων. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν πρόσφυγες και προσφύγισσες από τα στρατόπεδα όπως και μετανάστριες και μετανάστες που ζητούν άσυλο, χαρτιά και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Καλέσματα για απεργιακές συγκεντρώσεις:

• Αθήνα 1μμ πλ. Κλαυθμώνος
• Θεσσαλονίκη 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου
• Χανιά 12μες Δημοτική Αγορά
• Καλαμάτα 12μες Παλαιό Δημαρχείο
• Ιωάννινα 1μμ Περιφέρεια
• Ξάνθη 1μμ Κεντρική Πλατεία
• Βόλος 1μμ Άγιος Νικόλαος
• Ηράκλειο 1μμ πλ. Ελευθερίας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.