«Η βρεφοδόχος» – Παρουσιάζεται το βιβλίο του Χρήστου Αναστασόπουλου στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εκδόσεις «Συρτάρι» και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Αναστασόπουλου «Η βρεφοδόχος» στο cafe-bar “Due piani” την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 19:00.

Θα προλογίσει η Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η ‘Ηρα Κουρή, φιλόλογος. Πιάνο θα παίξει η Αμαλία Αντωνοπούλου, μουσικός.

 

img_20220315_195525_247.jpg

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: cafe-bar “Due Piani”, Αγίου Νικολάου 47, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

*Για την είσοδο στον χώρο της παρουσίασης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα προστασίας για τον covid-19

 

Το βιογραφικό του Χρήστου Αναστασόπουλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και  μεγάλωσε στην Πάτρα. Ο πατέρας του, Αθανάσιος Αναστασόπουλος ήταν Παιδίατρος και για αρκετα χρόνια Διευθυντής στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας. Δημοτικό σχολείο πήγε στο Στρούμπειο, ενώ Γυμνάσιο πήγε στο Πρότυπο και στο Κλασσικό, αλλά αποφοίτησε απο το Α Γυμνάσιο.
Ξεκίνησε να σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  Αθηνών, αλλά μετά το τρίτο έτος σπουδών, τον απορρόφησε το θέατρο. Ξεκίνησε την Οδύσσειά του απο το Θέατρο της Κούκλας του Τάκη Σαρρή στην Αθήνα. Στην συνέχεια,  έφυγε στην Γερμανία όπου στο Μπόχουμ έκανε μαθήματα σχετικά με την τέχνη του κουκλοθεάτρου και στην Στουτγκάρδη έκανε μαθήματα κλασσικής παντομίμας.
Γυρνώντας το 1990 στην Ελλάδα, έκανε μαθήματα ως εξωτερικός επισκέπτης στο Τμήμα Νηπιαγωγών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα ξεκίνησε τις παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας σε σχολεία της Πάτρας.
Συμμετείχε ως ηθοποιός σε τρεις διαφορετικές περιόδους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Στις παραστάσεις ΕΛΙΖΑ, ΜΠΙΝΤΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ,  ΔΥΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ, επι διεύθυνσης του Νίκου Αρμάου.
Συμμετείχε στην παράσταση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ, επι διεύθυνσης Γιώργου Κιμούλη.
Συμμετείχε στην παράσταση ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, επί διεύθυνσης Λυδίας Κονιόρδου.
Εργάστηκε επίσης ως ηθοποιός στο ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, και στο Θέατρο Λιθογραφείον στην εναρκτήρια παράστασή του ΤΈΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
Παράλληλα συνεχίζει τις παραστάσεις του για παιδιά στην Πάτρα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με έργα που έγραφε ο ίδιος. Παραθέτει ενδεικτικά Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΦΑΡΣΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΑΠΙ, ΠΡΙΤΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟ,Ο ΙΣΜΑΗΛ ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΖΟΥΛΙΕΤ.

Μια γενιά Πατρινόπουλων έχει μεγαλώσει με τις παραστάσεις του που στην εξέλιξή τους διανθίστηκαν με ταχυδακτυλουργική αλλά και ακροβατική με την συμμετοχή του γιου του Κρίτωνα, ο οποίος και αργότερα ως επαγγελματίας ακροβάτης, εργάστηκε στο Cirque du Soleil, σε περιοδεία στην Αμερική.
Το 2009, με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους μετακόμισαν στο Βερολίνο. Συνέχισε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις αλλά αυτήν την φορά στην γερμανική γλώσσα.
Το 2014, ξεκίνησε η περιπέτεια της γραφής.
Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα  ΕΠΤΑ ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΕΠΤΑ ΜΙΚΡΟΙ ΑΘΛΟΙ, εκδόσεις Πικραμένος ,Πάτρα
Το 2016, εκδόθηκε η συλλογή διηγηματων του  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, εκδόσεις Φιλύρα, Αθήνα
Το 2018, εκδόθηκε το ιστορικό του μυθιστόρημα  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑ,εκδόσεις Φιλυρα, Αθήνα
Το 2018, μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα γερμανικά  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ,  με τον τίτλο BEVOR DER BRAND KAM, εκδόσεΙς Grössenwahnverlag, Φρανκφούρτη.
Το 2019, συμπεριελήφθη στο συλλογικό τόμο Gefährliche Ferien Griechenland,απο τις ελβετικές εκδόσεις Diogenes, το διήγημά του ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ
Τα τελευταία οκτώ χρόνια αρθρογραφεί συστηματικά στο tetartopress , στα mikropragmata στην lifo, και σε διάφορα άλλα σάιτ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.