Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη τα δημιουργικά καρναβαλικά εργαστήρια στα Πάλαια Σφαγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί η καρναβαλική περίοδος να ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου, ωστόσο η καρναβαλική εκπαιδευτική δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτη κατά τη διάρκεια όλου του έτους στα Παλαιά Σφαγεία, στο σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού όπως ανακοινώσε ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του πολιτιστικού οργανισμού:

Το Πατρινό Καρναβάλι εμπνέει ανεξαρτήτως χρονικής συγκυρίας και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας συνεχίζει τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας μέσω των δημιουργικών εκπαιδευτικών καρναβαλικών εργαστηρίων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε καθημερινή βάση με προγραμματισμό μέχρι και τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ρόλου του Πατρινού Καρναβαλιού η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας και την Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας και τους τομείς τους για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Πολιτιστικά θέματα) συνεχίζει την υλοποίηση των καρναβαλικών εργαστηρίων που πραγματοποιούνται στις αίθουσες δημιουργικών εργαστηρίων για ενήλικες και παιδιά στα Παλαιά Σφαγεία, των οποίων οι πρώτοι κύκλοι πραγματοποιήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα και καθ΄ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου δίνοντας ζωή στον χώρο όλο τον χρόνο.

Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, ανάλογα με την ηλικία τους, μαθαίνουν για την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και παρακολουθούν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα ή παραστάσεις θεάτρου σκιών που συνδέονται με το Καρναβάλι, ενώ εκπαιδεύονται από καταρτισμένους εκπαιδευτές να κατασκευάζουν οι ίδιοι καρναβαλικές μάσκες έχοντας μια ξεχωριστή καρναβαλική εμπειρία. Οι δράσεις στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της ενεργού συμμετοχής των μαθητών/τριών.

Τα εργαστήρια έχουν ως σκοπό τη δημιουργική συλλογική δράση, τη συζήτηση και τον προβληματισμό για το πώς θα συνδεθεί ουσιαστικά το Καρναβάλι με την κοινωνία των παιδιών ώστε να εξασφαλιστεί η μετέπειτα συμμετοχή τους σ’ αυτό. Άλλωστε οι μικροί μας φίλοι αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού και η υπεύθυνη και συγκροτημένη εκπαίδευσή τους με στόχο να αποκτήσουν τη σωστή και δημιουργική συνείδηση του αυριανού καρναβαλιστή αποτελεί κύριο μέλημα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Κατά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων τηρούνται σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.