Καρναβαλικο δρώμενο: «Καρναβάκχαι» απόψε στα Παλαιά Σφαγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δεύτερη και τελευταία παράσταση του θεατρικού καρναβαλικού δρώμενου «Καρναβάκχαι» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 21.00 στα Παλαιά Σφαγεία (με είσοδο δωρεάν για το κοινό) από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. 

Πρόκειται για ένα έργο που έχει διαφορετική κατάληξη κάθε φορά, καθώς υπάρχει διαρκής διάδραση και συμμετοχή του κοινού.

Στην πλοκή του έργου, ο Καρνάβαλος – Διόνυσος, (γιος του Δία και της κόρης του Κάδμου Σεμέλης) φτάνει στην αρχαία Πάτρα με μορφή ανθρώπου, για να επιβάλει τη διασκέδασή του. Οι Πατρινοί αμφισβητούν τη θεϊκή- διασκεδαστική του καταγωγή και πρόθεση, και τον απορρίπτουν, αλλά τρελαίνονται από αυτόν και ως Καρναβαλικές μαινάδες πλέον, πηγαίνουν στο θέατρο λατρεύοντας το βασιλιά με χορικά δρώμενα. Ο Άρχοντας της Πάτρας αποφασίζει να στραφεί ενάντια στις μαινάδες. Συλλαμβάνει τον Καρνάβαλο- Διόνυσο, αλλά αυτός ελευθερώνεται μέσα από καρναβαλικές μεταμφιέσεις-μεταμορφώσεις. Στη συνέχεια ο Άρχοντας της Πάτρας μεταβαίνει στο θέατρο αλλά εκεί οι καρναβαλικές μαινάδες τον εισάγουν στα νέα καρναβαλικά έθιμα.

Η παραγωγή υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022  με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Για την είσοδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζαπάντης,

Δραματουργική επεξεργασία: Φοιτητική Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Φρύνιχος»

Ηθοποιοί: Μαριλένα Τρακαλιάνη, Κυριάκος Νάσος – Αμερικάνος, Σάντυ Πατσαούρα, Κατερίνα Μπέγκο, Βάλια Πλώτα, Νεφέλη Στάμου, Λυδία Ζαπάντη,

Χορογράφος, Επιμέλεια κίνησης: Σάντυ Πατσαούρα,

Σκηνικά: Ιωάννης Κοψίνης,

Ενδυματολογική σύμβουλος: Ελένη Ασλανίδη,

Μουσική: Νάσος Ευστρατιάδης,

Επεξεργασία teaser: Νεφέλη Στάμου- camera obscura

Οργάνωση Παραγωγής: MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.