Η Ρουσλάνα στο Mega: «Ποτέ δεν φοβάμαι» – Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Πούτιν και η ζωή στα καταφύγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα, για πρώτη φορά, παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση, περιγράφοντας τις τραγικές ώρες στη χώρα της όπου βιώνει στιγμές πολέμου.

Η Ρουσλάνα η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 2004 με τη νίκη της στη Eurovision μίλησε στο Mega και στη Νίκη Λυμπεράκη.

Ρουσλάνα για τις τραγικές ώρες στην Ουκρανία

«Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, πολλά ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media.  Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι», ανέφερε αρχικά η Ρουσλάνα.

Ρουσλάνα για Πούτιν

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής της η Ρουσλάνα σχολίασε τις δηλώσεις Πούτιν, ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα κατά του πολέμου: «Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα αλλά ο Πούτιν το αγνοεί. Το μήνυμά του ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, δεν είναι αλήθεια. Είναι ψέμα, δεν είναι αλήθεια.

Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα  “όχι στον πόλεμο”. Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου», είπε η Ρουσλάνα.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης.

Ο Πούτιν τρομοκρατούσε τους Ρώσους πριν από εμάς. Στο Κίεβο η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αντιμέτωποι με φρικτή στρατιωτική δύναμη από τον Πούτιν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ο Πούτιν προσπαθεί να σκοτώσει το Κίεβο.  Θέλω να πω στον Πούτιν είσαι τρομοκράτης, φύγε από τη χώρα μου».

Πόλεμος στην Ουκρανία – Η ζωή στα καταφύγια

«Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή έχω σπίτι ή όχι και σας ζητάω να γίνεται ένα μαζί με τους εμάς τους στρατιώτες της ειρήνης. Βοηθήστε, μιλήστε, αλλά βοηθήστε κάπως. Σας παρακαλώ μην μας αγνοείτε.

Ο κόσμος ζει πλέον στα υπόγεια, σε καταφύγια τις τελευταίες μέρες. Τι θα γίνει με τα παιδιά; Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους; Δεν μπορούν να φάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν. Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Χρησιμοποιώ τη φωνή και το όνομά μου για να κάνω τα πάντα να σταματήσω τον πόλεμο του Πούτιν», δήλωσε η Ρουσλάνα.

Ρουσλάνα – «Ποτέ δεν φοβάμαι»

Τέλος, η Ουκρανή τραγουδίστρια μίλησε για την στήριξη που δέχεται η χώρα της, με διάφορους τρόπους: «Θα νικήσουμε, το ξέρω αυτό. Ποτέ δεν φοβάμαι. Είμαι η Ρουσλάνα και είμαι από την Ουκρανία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα και οι κυβερνήσεις να βοηθήσουν την Ουκρανία το συντομότερο».

Νιώθουμε τον κόσμο, νιώθουμε τη βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, βγαίνουν στον δρόμο κρατώντας πλακάτ, ουκρανικές σημαίες και χρησιμοποιούν πολύ δυνατά συνθήματα όπως “Πούτιν σταμάτα”, “Στηρίζουμε την Ουκρανία”. Και αυτό μας δίνει πολλή δύναμη και είναι ό,τι σημαντικότερο για εμάς», δήλωσε η Ρουσλάνα στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα στο Mega.

https://www.tlife.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.