Πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχεται πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, την ισχυροποίηση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος και επιπλέον η πρόοδος στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας μειώνει τη ζήτηση για επενδύσεις που λειτουργούν ως ασφαλές καταφύγιο.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,1% στα 1.935,64 δολάρια η ουγγιά. Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 0,9% στα 1.936,50 δολάρια.

Στην αγορά ομολόγων αντιστράφηκαν οι αποδόσεις του 5ετούς και 30ετούς για πρώτη φορά από το 2016, σημάδι που, σύμφωνα αναλυτές, δείχνει τους φόβους για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 5ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται στο 2,6361%, ενώ πτωτικά κινείται η απόδοση του 30ετούς ομολόγου στα 2,6004%, μειωμένη κατά μια μονάδα βάσης. Είναι η πρώτη φορά από το 2006 που η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξάνεται και ξεπερνά την απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, είχε δηλαδή συμβεί δύο χρόνια πριν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Η αποδόση του 1οετούς ομολόγου ενισχύεται από τη γερακίσια στροφή της Federal Reserve στην προσπάθεια της να διαχειριστεί τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο χρυσός αντιδρά αρνητικά στην άνοδο των επιτοκίων και επιπλέον δέχεται πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, καθώς το πολύτιμο μέταλλο αποτιμάται στις διεθνείς αγορές στο αμερικανικό νόμισμα, οπότε η άνοδος του καθιστά ακριβότερο το χρυσό για επενδυτές που κατέχουν άλλο νόμισμα.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.