ΕΕ: Δεν υπάρχει άμεση απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια – «Σχεδιάζουμε μέτρα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΕΕ σχεδιάζει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων στην επισιτιστική ασφάλεια από τον πόλεμο στην Ουκρανία και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή.

«Δεν υπάρχει άμεση απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Γεωργίας της Τσεχίας, Ζντένεκ Νέκουλα, στην Πράγα (στη φωτογραφία του Reuters/Valentyn Ogirenko, επάνω, θεριζοαλωνιστική μηχανή φορτώνει με σιτάρι φορτηγό, σε χωριό κοντά στο Κίεβο).

Ωστόσο «σχεδιάζουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα λάβουμε για τον μετριασμό των επιπτώσεων αυτών, τη διαφύλαξη της επισιτιστικής ασφάλειας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων τροφίμων μας» προσέθεσε.

Παράλληλα, επισκέφθηκε κέντρο υποστήριξης προσφύγων από την Ουκρανία. «Η συνεργασία με πνεύμα πρωτοφανούς αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού μας έκανε πιο δυνατούς. Το πνεύμα αυτό θα μας καθοδηγήσει και πάλι κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, την οποία είμαι βέβαιη ότι θα ξεπεράσουμε μαζί» ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Υγείας Βλαστίμιλ Βάλεκ σημείωσε τις προσπάθειες που γίνονται για τη διασφάλιση ιατρικής περίθαλψης σε όσους εγκαταλείπουν την Ουκρανία, «μεταξύ άλλων μεταφέροντας ασθενείς που χρήζουν επείγουσας νοσοκομειακής περίθαλψης από τα κράτη μέλη των οποίων τα νοσοκομεία υφίστανται πίεση σε άλλα κράτη μέλη μέσω του μηχανισμού αλληλεγγύης της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.