Χατζηθεοδοσίου: Σημαντικό ότι παρεμβαίνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια -Δύσκολη περίοδος μέχρι τον Μάιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο θέμα της ακρίβειας και την παρέμβαση της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Η κυβέρνηση σε κάποια θέματα αρχίζει να παρεμβαίνει και αυτό είναι σημαντικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα στήριξης έναντι της ακρίβειας.

Αναφερόμενος ειδικά στο ενεργειακό θέμα, επισήμανε πως η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική, καθώς ένα μέρος των πολιτών θα ανακουφιστεί, ενώ εκτίμησε πως και «η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη», δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά έκανε λόγο για πτώση πάνω από 50% σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση.

Δύσκολη περίοδο μέχρι τον Μάιο βλέπει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Ο πρόεδρος υποστήριξε ότι έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο μέχρι και τον Μάιο, με τον πληθωρισμό να ξεπερνά ενδεχομένως και το 9% και οι ανατιμήσεις το 30%.

Αναγνώρισε ότι «ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη μέτρων δεν είναι μεγάλος», τονίζοντας πως «κανείς δεν θέλει ένα τέταρτο μνημόνιο».

Ωστόσο, όπως είπε, «όταν το ρεύμα είναι ακριβότερο από το ενοίκιο, όταν η κατανάλωση έχει πέσει 50%, ή θα ληφθούν μέτρα ή η πίεση που θα δεχθούν τα νοικοκυριά θα είναι πολύ μεγάλη», ενώ και το 30% με 35% των επιχειρήσεων δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, όταν κληθεί από την Πολιτεία να τις καταβάλει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.