Στο Υπουργείο Υποδομών ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας για την Πατρών-Πύργου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αντικείμενο τη βελτίωση της ασφάλειας στην υφιστάμενη εθνική οδό Πατρών-Πύργου αλλά και με την επικείμενη έναρξη των εργασιών για το νέο κλειστό αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, συνεργάστηκαν χθες ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς, που συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, και η γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεραρδή καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σε ότι αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας στην υφιστάμενη οδό, η γραμματέας του Υπουργείου ενημέρωσε αναλυτικά το δήμαρχο για τις παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο και που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέου και αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα, τη διαγράμμιση και την τοποθέτηση κορινών, αντικαταστάσεις στα φανάρια και νέο ηλεκτροφωτισμό της οδού σε μια εργολαβία ύψους 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις που ελάχιστα θα μειώσουν το χρόνο ταξιδιού Πάτρας-Πύργου (μόλις 4 λεπτά) ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί κατακόρυφα το επίπεδο της ασφαλούς οδήγησης.

Σε ότι αφορά την επικείμενη έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα σύνολο συμπληρωματικών παρεμβάσεων (σύνδεση με αεροδρόμιο Αράξου,κόμβος Κάτω Αχαϊας, σύνδεση Αλισσών και σταθμός διοδίων) που αποτελούν αιτήματα του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, ώστε ο νέος αυτοκινητόδρομος να αποκτήσει τη μέγιστη λειτουργικότητα και ωφέλεια για το Δήμο Δυτικής Αχαϊας και τους δημότες.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα αιτήματα αυτά θα τύχουν επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, σε μια διαδικασία κατά την οποία ο Δήμος θα ασκήσει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.

«Ο αγώνας μας για την Πατρών-Πύργου, τόσο την υφιστάμενη όσο και την υπό κατασκευή είναι αδιάκοπος» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Μας απασχολεί σταθερά και έντονα η ασφάλεια στην υπάρχουσα οδό και αυτό ήταν ένα από τα αντικείμενα της σημερινής μου συνεργασίας με τη γραμματέα του Υπουργείου. Ταυτόχρονα κάναμε μια πρώτη παρουσίαση των αιτημάτων μας για το νέο αυτοκινητόδρομο και δρομολογήσαμε την εξέτασή τους. Δίνουμε τις μάχες μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων με αποφασιστικότητα και επιμονή».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.