Πάτρα: Τους ιατρικούς φακέλους των τριών νεκρών παιδιών “ξεσκονίζουν” οι αστυνομικοί για να συνθέσουν το παζλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εντατικές είναι οι έρευνες των Αρχών που έχουν αναλάβει να λύσουν τον γρίφο με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια. Η τραγωδία που βιώνουν οι γονείς των τριών παιδιών στην Πάτρα, έχει συγκλονίσει και σοκάρει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται πλέον την υπόθεση, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν προκύψει για το θρίλερ του θανάτου των τριών παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει αποστείλει όλα τα αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα που θα αναλυθούν και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες Αρχές η πληροφορία ότι έχει ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, όπως νωρίτερα μετέδιδαν τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ.

Βήμα βήμα οι έρευνες των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανθρωποκτονιών έχει ζητήσει τα πορίσματα από τις νεκροτομές στα τρία νεκρά παιδιά, τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τον ιατρικό φάκελο των παιδιών κατά τη νοσηλεία τους, και γενικά όλον τον ιατρικό τους φάκελο από την ημέρα που γεννήθηκαν μέχρι και που πέθαναν.

Στη συνέχεια, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα μελετήσουν όλα αυτά τα στοιχεία και θα συνθέσουν το “παζλ”, ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιο κενό ή κάποια λεπτομέρεια, η οποία διέφυγε από την προσοχή των γιατρών και ιατροδικαστών.

Αν δεν εντοπιστεί κάποιο νέο στοιχείο, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στην Εισαγγελία της Πάτρας, που θα αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Αν βρεθεί κάποιο ύποπτο στοιχείο, θα δρομολογηθούν εξελίξεις, που αναμένεται να είναι καταιγιστικές.

“Δεν πρόκειται για θανάτους που οφείλονται σε παθολογικά αίτια”

Ο θάνατος της Μαλένας, της Ίριδας και πριν από 10 ημέρες της Τζωρτζίνας αποτελούν “άλυτο μυστήριο” όπως επισημαίνουν πολλοί.

“Η ιατρική κοινότητα σε Πάτρα και Αθήνα αδυνατεί να διαπιστώσει τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ξαφνικά αναλαμβάνει την υπόθεση η Αστυνομία και μάλιστα το Ανθρωποκτονιών. Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Δεν πρόκειται για θανάτους που οφείλονται σε παθολογικά αίτια”.

Με αυτά τα λόγια αξιωματούχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιέγραφε νωρίτερα στο enikos.gr τι σημαίνει η εμπλοκή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας.

Παπαϊωάννου: Πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα, χρειάζεται λίγη υπομονή

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής Καρδιολογικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, είπε τα εξής:

“Το θέμα είναι πολύ λεπτό. Είναι κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που ενδεχομένως θα αφορούν στον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA που πιθανώς θα συσχετιστεί με εκείνο των γονέων. Είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση. Θα έλεγα να μην κάνουμε σχολιασμό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα διότι μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που να προκύψουν ορισμένα στοιχεία. Θα χρειαστεί λίγη υπομονή ώστε να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών. Σίγουρα μπορεί να σκεφτεί κανείς κάποια νοσήματα, όμως, δεν θα ήθελα λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης και λόγω σεβασμού στην οικογένεια να επεκταθώ”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.